Изпълнителната комисия на ГЕРБ отмени изключването на Недялко Недялков от ГЕРБ – Стара Загора

STZAGORA.NET
Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ е отменила изключването на Недялко Недялков от ГЕРБ – Стара Загора. Това съобщи за Агенция „Фокус” лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „В Стара Загора Изпълнителната комисия отмени изключването на Недялко Недялков от партията. С Живко Тодоров, който е кмет на Община Стара Загора, и областен координатор на ГЕРБ, ще продължат да работят заедно”, каза Борисов, който проведе среща с част от ръководствата на областните структури на ГЕРБ.

„За Стара Загора се оказало, че са се появили някакви неточни информации, разминавания, поради недостатъчно комуникиране, вследствие на което той е направил някакви изказвания. Всичко това днес беше изгладено и решено”, каза Бойко Борисов.

На 6 юни от пресцентъра на ПП ГЕРБ съобщиха, че бившият областен управител на Стара Загора Недялко Недялков е с прекратено членство в ПП ГЕРБ от 22 май.

Недялко Недялков: С Борисов се разбрахме, че ще работим за консолидация

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не знаеше за изключването ми от партията. Това каза за Агенция „Фокус” Недялко Недялков, доскорошен областен управител на Стара Загора. Той е попитал Борисов защо го е изключил със задна дата. „Борисов ми отговори, че не знае, че съм изключен. Попита останалите присъстващи. На място се установи, че някой е пуснал слух в медиите. Доколкото разбирам, изпълнителната комисия е взела решение да отмени това. Всъщност там не са участвали много от членовете на изпълнителната комисия, щом и Борисов се учуди, значи има някакво разминаване. Ръководствата на областната и на общинската структури на ГЕРБ в Стара Загора излязоха пред местните медии, че няма такова изключване. По устав изпълнителната комисия има право да вземе такова решение, но може би решението е взето еднолично от Цветан Цветанов. Не съм сигурен, защото самият Борисов попита пред всички общински координатори кой, защо и по каква причина ме е изключил”, обясни Недялков.

По думите на Недялко Недялков на срещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и областни структури на партията са били обсъдени вътрешнопартийни въпроси, присъствалите са говорили за консолидация, за несправедливости, за подобряване на работата.

„Ще работим като коректив, за да може да се изчистят някои негативни неща, които са натрупани във времето. Не съм казал, че напускам партията. Казах, че не мога да заемам поста областен координатор, докато е Цветан Цветанов, защото той има нещо против моята личност. Нещото, което ме провокира да отида на тази среща, беше изказването му в едно предаване вчера, че има някакви разлики между някого, което целеше противопоставяне и всяване на разногласия в структурата с цел може би втвърдяване на някаква позиция. Но тези неща се изгладиха днес на място”, каза още Недялков. Той припомни, че е изпратена декларация до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в която се иска отстраняването на Цветан Цветанов. „Все пак има следствие. Би трябвало временно, докато се докаже има ли престъпление или нарушение, няма ли, да бъде малко встрани от партията”, допълни Недялков.

„Пред местни медии казах, че като вече не съм областен управител на Стара Загора, ще се занимавам с бизнес. Като ми казаха, че Живко Тодоров си е подал оставката като областен координатор, аз отговорих, че няма как аз да заема този пост, докато Цветанов е там. Той има някакви виждания против мен. Впоследствие излезе това изключване със задна дата и оттам нещата вече започват да се разплитат. Но последно с Борисов се разбрахме, че ще работим за консолидация. Очакваме все пак някакъв отговор на нашата декларация. Ще видим какво ще предприеме по отношение на ръководството на партията на най-високо ниво”, каза още Недялко Недялков.

Мария КАЛОЯНОВА
#vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн