Поредните “Срещи в четвъртък” в Регионалния исторически музей ще са на тема “Римският театър в Галия”

STZAGORA.NET
Всеки последен четвъртък на месеца от 17,30 часа в лекционната зала на РИМ – Стара Загора очаквайте информация за нови книги, интересни научни открития, археологически проучвания и находки, дискусии по теми, които са предмет на проучване както от музейни специалисти, така и от любители на историята.

РИМСКИЯТ ТЕАТЪР В ГАЛИЯ (на територията на днешна Франция) е темата на поредната лекция от поредицата “Срещи в четвъртък”.

Лектор: арх. Людмила Манолова от INRAP – Национален научноизследователски институт по превантивна археология в Париж.

Старозагорският архитект Людмила Манолова работи повече от 22 години в Националния научноизследователски институт по превантивна археология в Париж. Проучва антични мозайки и фрески, изготвя планове за възстановки на антични градове и театри. Освен сравнителен анализ между гръцките и римските театри в древността, тя ще демонстрира примери за реставрационна и консервационна работа на останки от римски театри на територията на днешна Франция.

Дата: 27 юни 2013 г. (четвъртък), от 17,30 часа в лекционната зала на музея.

Вход: свободен.

#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн