В Стара Загора санкционират за бране на липа и отглеждане на куче на терасата

STZAGORA.NET
В Стара Загора 11 граждани са санкционирани за нарушения на Наредбата за обществения ред. Пет от тях са завзели общинска площ и извършвали търговска дейност без разрешение, а трима са замърсили общински площи. Служители на общинско звено „Инспекторат“ са издали актове и за бране на липов цвят с чупене на клони, палене на автомобилни гуми и за дейности предизвикващи шум и нарушаване спокойствието на гражданите.

По Наредбата за управление на отпадъците са установили замърсяване от селскостопанска техника на общински път в село от общината, бране на липов цвят и чупене на клони в Стара Загора, замърсявания на общински площи със строителни отпадъци и на общински площи от септична яма в старозагорско село, както и промяна на дъждовната канализация и включването в нея на битови отпадни води.

На нарушителите са изготвени констативни протоколи с предписания и актове за установяване на административно нарушение (АУАН).

Общо за периода 10.05.–16.06.2013 г. в резултат на извършени проверки служителите на общинското звено „Инспекторат“ са съставили 78 констативни протокола и 22 АУАН.

Гражданин е бил сакциониран с акт за поставяне на маси върху общинска площ по Наредбата за поставянето на временни преместваеми съоръжения. Установена е продажба на прясно мляко от автомобил, което е в нарушение на Наредбата извършване на търговия и услуги в община Стара Загора. Лицето е санкционирано с АУАН.

Проверени са пет търговски обекта в административно бюро „Център“. Вследствие на проверката са внесени дължими такси на стойност 690 лв.

По Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на Община Стара Загора са санкционирани четирима нарушители. Две от санкциите са за движение на каруца без престилка на коня. Единият от санкционираните е отглеждал куче на терасата си, а другият е разхождал куче без административен паспорт.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн