Най-силните български тенисисти идват за Международен турнир по тенис в Стара Загора

STZAGORA.NET
От 22.06.2013 г. Стара Загора ще бъде домакин на силен международен турнир по тенис за мъже, който ще събере най-силните български състезатели на кортовете на тенис-клуб „Августа Траяна”, до стадион „Берое“.

В Стара Загора ще дойдат националите Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов и Валентин Димов. Ще вземат участие и много млади родни таланти, което е традиция в тези турнири. Всички най-добри български тенисисти, включително и Григор Димитров, са започнали своя път в международните турнири именно от такива състезания у нас.

Това е петото състезание от календара на Международната тенис федерация (ITF), което ще се проведе в България през 2013 година. Турнирът, наричан още и „фючърс”, е с награден фонд 10 000 долара. Шампионът в него ще вземе 18 точки за световната ранглиста и 1440 долара. За финалиста остават 10 точки и 848 долара от общата сума. Ще има и турнир на двойки. До момента за участие в основната схема и квалификациите са се записали 73 състезатели от 20 държави.

Състезанието започва с квалификации в събота, 22 юни, и завършва с финалната среща на единично на 30 юни. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще връчи наградата на шампиона.

Главен съдия на фючърса ще бъде най-добрият наш рефер Веселина Донева. Организатори са Община Стара Загора и Българската федерация по тенис. Срещите от турнира, които започват в 10.00 ч. в събота, 22 юни, могат да се наблюдават безплатно.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн