Филм с Явор Бахаров ще се бори за приза „Златната Липа“

STZAGORA.NET
Лентата „Вяра, любов и уиски“ е българското предложение в конкурсната програма

Режисьорският дебют на Кристина Николова „Вяра, любов и уиски“ е българското предложение в конкурсната програма на първото издание на фестивала „Златната Липа“ в Стара Загора. Родната лента ще се бори за приза с останалите единадесет заглавия от Сърбия, Македония, Австрия, Испания, Дания, др.

Във “Вяра, любов и уиски” участват Явор Бахаров, Валери Йорданов, Лидия Инджова и македонската актриса Ана Стояновска. Ана е лице от последния филм на номинирания за „Оскар” македонски режисьор Милчо Манчевски. Екипът на „Вяра, любов и уиски“ я избира за главната роля няколко дни преди началото на снимките.

Кристина Николова, режисьор на продукцията, е родена и израснала в България, в семейство на кинематографисти, но от 14 години живее в Америка, където работи като оператор и режисьор. С бакалавърска степен по икономика от Чикагския университет и магистър от киноучилището „Тиш” към Нюйоркския, Кристина има заснети 20 късометражни творби, 3 игрални и 2 документални. Филмите й са участвали на фестивали в Милано, Сан Франциско, Сараево, Сънданс и много други. “Вяра, любов и уиски” е режисьорският й дебют, чиято премиера бе на престижния кино конкурс Сламданс през изминалата година.

Любопитен факт е, че през изминалата година българската продукция получи наградата „Kodak Vision” за най-добър оператор (Александър Станишев) на кино фестивала Сламданс ’2012. Сред другите отличия на лентата са DIFF 2012 – Награда на журито, Най-добър европейски филм на Международния фестивал на любовния филм в град Монс, Белгия и 7th SEE Fest – Награда за дебют. Друга интересна подробност е, че музиката на лентата е поверена в ръцете на Лийпра Делукс, Wosh MC, Светльо енд дъ леджънтс и Паникан уайаскър.

„Вяра, любов и уиски“ разказва историята на млада българка, която се отказва от приказния живот в Америка и се връща у дома. Отново на българска земя, героинята се събира със своите непостоянни приятели и се връща към лудия живот, който е водела. Между живота на улицата и стриптийз клубовете, тя се влюбва в своя страстен най-добър приятел Вал със саморазрушителни навици. Когато съвсем неочаквано в България пристига годеникът u Скот, тя трябва да избере между уреденото бъдеще, което той u предлага и обречената любов с Вал.

Българското предложение посетителите на кинофестивала „Златната Липа“ ще могат да видят на 4-и юни от 16 часа в залата на оперния театър в Стара Загора.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн