НАП – Стара Загора извърши 23 проверки в периода на абитуриентските балове

STZAGORA.NET
Приключиха проверките на инспекторите от НАП Стара Загора в увеселителни заведения и търговски обекти в периода на абитуриентските балове. В 3 от проверените 23 обекта са констатирани нарушения на данъчно-осигурителното законодателство. Съставени са два акта за неиздаване на фискален бон, а в третия обект е установено различие в касовата наличност и отчетените продажби от фискалното устройство.

Обект на проверките бяха търговски обекти, ресторанти, дискотеки, фризьорски салони, фотографски ателиета, соларни студиа и други на територията на Област Стара Загора. На търговците, нарушили закона, ще бъдат наложени санкции до 3000 лв.

Ежедневно на информационния телефон на НАП или на електронната поща на институцията се получават над три сигнала за неиздаване на касов бон. Всички те се проверяват, като в 95% от случаите се констатират нарушения и се налагат глоби. Сигнали при нередности или отказано издаване на фискален бон се подават на тел. 0 700 18 700, или на пощенския адрес на Офиса в Стара Загора – 6000, ул.”Кенали” 1.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн