Високо поставени кашпи с цветя украсяват централния булевард в Стара Загора

STZAGORA.NET

Днес започна поставянето на кашпи с цветя на декоративните осветителни тела на бул. „Ц.С. Велики” в участъка от кръстовището с ул. „Димчо Стаев” на запад. Предстои изграждането на капкова система за напояване и засаждане на декоративни групи в тревната ивица между двете платна на улицата. Кашпите ще бъдат използвани целогодишно, със сезонна подмяна на растителността в тях. Тe са керамични и създават по-добра растежна среда на растенията и възможност за влагозадържане.

Френски кашпи от 34 отделни елемента, аранжирани в различни композиции, красят от днес пространството пред сградата на Община Стара Загора. Кашпите са засадени с алпийски пеларгониум, отглеждан повече от месец в тях, преди да бъдат доставени и монтирани на площада.

За създаване на прохлада в горещите летни дни, които предстоят, вече работят всички големи и малки шадравани в Стара Загора – на бул.Славянски, в Градската градина, „Жабките”, фонтаните на „Зеления клин”, на бул.”М.М.Кусев”. За да функционират те без проблеми и да радват по-дълго време жителите и гостите на града обаче, в тях не бива да се хвърлят растителни или други отпадъци от бита.

Завърши лятното зацветяване на градските паркове. Цветна композиция краси площад „Берое“, в подготовка за домакинството на Балканиадата по лека атлетика. Градината при паметника на подполковник Калитин е с нова храстова и цветна растителност. Въпреки кипящата строителна дейност в изпълнение на проекта за възстановяване на Античната улица, пред сградата на оперния театър са възстановени цветните групи. Красиви розови мушката и 2 вида тагетес красят парк „Ал. Стамболийски“. В парк „Пети октомври“ радват окото 8 цветни композиции от над 20 вида – „Импасианс“, „Тагетес“, „Вербена“, „Бегония“, „Петуния“, „Салвия“ и „Сенецио“.

От общинската администрация призовават да се пази парковата мебел и инфраструктурата на парковете, както и да не се изкореняват и унищожават зелената растителност и сезонно засадените цветя.


#

социално споделяне

8 коментари on “Високо поставени кашпи с цветя украсяват централния булевард в Стара Загора”

  • михаил михайлов wrote on 29 май, 2013, 22:05

    Браво! Напомня ми за Шотландия. Поздравления!

  • Мариела wrote on 29 май, 2013, 22:25

    Хубаво е! Заприличваме на европейско градче.. или поне външни признаци има :)

  • Марко Димов wrote on 30 май, 2013, 0:15

    За милионен път казвам:
    ОБИЧАМ СИ ГРАДА И НЕ МЪРДАМ ОТ ТУК ЗА НИЩО НА СВЕТА.
    ГОРДЕЯ СЕ СЪС СТАРА ЗАГОРА И БЕРОЕ!!!

  • Радостина Радева wrote on 30 май, 2013, 8:58

    Поздравления! Чудесна идея и наистина е много красиво. Надявам се да пазим направеното за радост на нас – гражданите и гостите на град Стара Загора.

  • Петър Маринов wrote on 30 май, 2013, 9:35

    Когато ги видях ми стана много приятно и се чуствам горд. Браво на кмета :)

  • milena todoroba wrote on 30 май, 2013, 11:45

    Обичам Стара Загора и ми липсва…

  • IVANCHO wrote on 30 май, 2013, 15:52

    ОБИЧАМ БЕРОЕ И СТАРА ЗАГОРА! ДА ЖИВЕЕ БЕРОЕ,СТАРА ЗАГОРА И ЗАГОРКАТА!!!

  • Анонимен wrote on 31 май, 2013, 9:37

    БРАВО!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн