Ще има маси за всички търговци след реконструкцията на градския пазар в Стара Загора

STZAGORA.NET

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров увери днес представители на търговците от градския пазар, че никой няма да остане без маса след мащабната му реконструкция, която започва в началото на месец юни. Той обсъди с тях различни аспекти на пребазирането им, докато траят тримесечните строителни дейности.

Търговците представиха подписка със 150 подписа на свои колеги, които настояват раздаването на масите след ремонта да става чрез жребий. В момента на пазара има действащи 249 маси, а след него ще бъдат 160, но с почти двойно по-голям размер от сегашния – т.е. около 3,2 кв.м.

Ще държим продавачите на зеленчуци да не са свързани лица с други търговци на пазара, да имат старозагорска адресна регистрация, както и да са земеделски производители, които се издържат от продукцията си, каза Тодоров. Той успокои присъстващите, че наемите на масите няма да бъдат непосилни за тях. Никой няма да остане без маса, ще бъдат устроени и търговците на цветя, увери кметът.

В момента около 30 маси са наети от свързани лица, а над 70 се държат от земеделски производители, които обработват от 70 кв.м до 1 дка земя и не могат целогодишно да използват масите си, съобщи Красимир Ангелов, началник на звено „Общински пазари”.

На 27 май т.г. кметът Живко Тодоров подписа договора за изпълнение на строително-монтажните дейности, включени в проекта за градския пазар. Проведената от Община Стара Загора процедура за възлагане на обществена поръчка с този предмет на дейност беше спечелена от Дружество по Закона за задълженията и договорите „КВН“, със седалище в Стара Загора, представлявано от Никола Нешев.

Общата стойност на договора е в размер на 2 278 227, 35 лв. без ДДС. Автор на проекта за реконструкция и модернизация на градския пазар е старозагорският архитект Петър Киряков.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн