Мария Динева, общински съветник в Стара Загора: Твърдението, че референдумът няма значение, демотивира гражданите

STZAGORA.NET

Мария Динева

Откакто е взето решението на Общинския съвет за провеждането на референдума, абсолютно всички властимащи и медии обясняваха на старозагорци как техният глас няма абсолютно никакво значение, защото обектът е държавен и няма да има никакви последствия. Това абсолютно демотивира гражданите на Стара Загора да гласуват на референдума. Това каза за Агенция „Фокус” Мария Динева, общински съветник, председател на „Съюз Стара Загора” и съвносител на предложението за провеждането на местен референдум за закриването на полигона „Змейово”. По думите й другата причина за слабата избирателна активност е това, че провеждането му съвпадна с няколкото почивни дни и с абитуриентските балове, когато хората или са пътували, или са били ангажирани с личните си празници. „В общи линии не е толкова лош резултатът, защото правейки съпоставка с националния референдум за „Белене”, който беше широко разгласен и нямаше такъв проблем, сега избирателната активност е даже една идея по-висока”, заяви Динева.

Тя отбеляза, че информационната кампания се е случила след 12 май, без средства и без необходимата медийна подкрепа. „Не сме съгласни с твърдението на Министерство на отбраната, че референдумът няма значение, тъй като става дума за държавна собственост, защото всеки въпрос, който касае здравето на нашите съграждани, при всички случаи е и в наша компетенция”, каза Динева. 95% от хората, които излязоха да гласуват – реално малко над 28 000 граждани на Стара Загора казаха, че са за закриване на полигона, каза още тя и допълни, че това не са никак малко хора. Днес ще се проведе среща на иницииралите местния референдум, за да обсъдят възможностите си за в бъдеще.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн