Ст. комисар Алекси Алексиев: Няма аварирал самолет на летище Стара Загора

STZAGORA.NET
Няма аварирал самолет на летище Стара Загора. Това каза за Агенция „Фокус” ст.комисар Алекси Алексиев, директор на ОД МВР Стара Загора. „Имаме ниско прелитал самолет на нашата територия, но нямаме аварирал такъв”, каза ст.комисар Алексиев.

Получени са обаждания от граждани, че са видели ниско летящ самолет, но няма информация за аварирал самолет, нито какъв е бил самолетът. Ст. комисар Алексиев отбеляза, че е възможно да се провеждат учения, но ОД МВР Стара Загора няма такава информация, защото не контролира такива дейности.

“Пътнически самолет Еърбъс аварира в Старозагорско”, съобщи преди това Агенция “Стандарт”. Тексът на съобщението е следният:

Множество сигнали са подали граждани на телефон 112 за аварирал пътнически самолет Еърбъс на територията на Старозагорско.

Сигналите потвърди комисар Алекси Алексиев – директор на Областната дирекция на МВР, информира Българското национално радио.

Пътническият самолет е хвърлил в паника жителиете на няколко населени места в старозагорско и пловдивско, тъй като е летял изключително ниско. Първо е забелязан в чирпанското село Свобода, след това в село Шаново общ. Мъглиж, два пъти е кръжал и над Калофер, допълва БГНЕС.

Свидетел от село Рупките, Чирпанско, съобщи, че видял самолетът да прелита на височина около 300 метра и да се насочва към магистрала “Тракия” за кацане. Според други очевидци от опашката на самолета излизал дим. Полицията проверява сигналите.

От Транспортното министерство съобщиха, че проверяват сигнала, но засега няма категорична информация.

В 12.51 часа БГНЕС пусна на сайта си кратък видеоклип, на който се вижда ниско прелитащ пътнически самолет над с. Шаново, като за достоверност е заснета и табелата на селото.

Според наша проверка (на STZAGORA.NET) в чирпанското село Свобода хората са забелязали ниско прелитащ самолет, но не аварирал пътнически, както съобщават електронните издания, а по сведения на добре осведомен източник – ниско летящ селскостопански “Ан”, който ръсел тор след себе си. Военни от тамошното поделение също са забелязали ниско летящ самолет, дори са коментирали ще падне ли и къде точно.

Според сайта aeropress-bg.com става дума за ниско прелетял четиридвигателен товарен  “Боинг 707″ с камуфлаж, наподобяващ този на израелските ВВС. Такъв товарен полет е фигурирал в разписанието на летище Пловдив за кацане в 12.00 часа и излитане в 14.00 часа днес.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн