Целодневна детска градина №2 „Зорница“ в Стара Загора празнува утре 65-годишнината си

STZAGORA.NET


С красив празник на сцената на Кукления театър в Стара Загора на 22 май от 18,00 ч. Целодневна детска градина №2 „Зорница“ ще отбележи 65 години от откриването си.

Концертът е с оригинален сценарий, в който Звездоброец и Луна ще търсят изгубените 65 звездички от небето и с помощта на децата от градината, на приятелството, обичта, добротата, таланта – ще ги върнат обратно на небето. Водещи ще са познатите на най-младата публика актьори от Куклен театър Стара Загора Елица Стоянова и Станислав Матев. Ще може да се насладите на новите танци, костюми и декор, който заедно – учители, приятели и родители – сътворихме за празника.

ЦДГ №2 „Зорница” е първата детска градина в Стара Загора. В края на месец май 1948 година се открива сградата и, построена по немски проект – долу са занималните, а горе – спалните. През 2006 г. градината е цялостно обновена и осветена на 21 ноември – в Деня на християнското семейство.

В „Зорница” се обучават деца в 4 групи. Те, заедно със своите преподавателки и целия колектив, се подготвиха да посрещнат 65-та годишнина така, както само ние в „Зорница“ можем – с желание, вдъхновение и обич.

Донка ПЕЙЧЕВА,
Директор на ЦДГ №2 „Зорница“

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн