В началото на юни започва реконструкцията на градския пазар в Стара Загора

STZAGORA.NET

В началото на м. юни започва изпълнението на проекта за мащабна реконструкция на градския пазар в Стара Загора. На 15 февруари т.г. кметът Живко Тодоров подписа договор за финансирането му по програма Jessica.

От 27 май 2013 г. Община Стара Загора започва преместването на масите на търговците на временни места, за да продължи дейността им и да се осигури пространство за строително-монтажните работи. Разходите по преместването и изграждането на новите пазари се поемат изцяло от общинската администрация.

Предвижда се до 31.05. 2013 г. преместването да приключи, като масите от източната половина на пазара ще се преместят на съществуващия паркинг до чешмата. Търговците от западната половина ще бъдат преместени на северния тротоар на ул. „Пазарска” пред и източно от кино „Комсомол”. Сектор „Цветя” ще бъде преместен северно от Универсалния магазин.

Масите на всички наематели на пазара ще бъдат преместени по график по утвърдените схеми. Схемите за преместването са обявени на 18.05.2013 г. на достъпни места на пазара.

На всеки две маси, ще бъде осигурена градинска шатра с размери 3мх2м с височина 2.50м. Шатрите ще осигурят защита на наемателите и стоката от слънчевото греене. Те ще бъдат здраво привързани една към друга и за масите, за да се избегнат инциденти при силен вятър.

Работи се по осигуряване електрозахранването на временните пазари – за осигуряване на нощната охрана на масите, както и за зареждане на акумулаторните батерии на електронните везни и касовите апарати.

Като поднася своите извинения на наемателите и гражданите за причинените неудобства, ръководството на Община Стара Загора разчита на тяхното съдействие, за да се реализира проектът в предвидените срокове.

1813 кв.м е разгънатата застроена площ на Централния общински пазар, която предстои да бъде модернизирана. Предвижда се на мястото на съществуващите метални покрития да бъде изграден пазар от закрит тип с остъклени метални конструкции и нова организация на достъпа и движението на посетителите. Предвиденият срок за изграждане на обекта е 90 дни.
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн