Върховният административен съд върна в Стара Загора спора за местния референдум за полигон „Змейово”

STZAGORA.NET
Върховният административен съд (ВАС) върна в Стара Загора спора за местен референдум за полигон „Змейово”, съобщиха от съда. Тричленен състав на Върховния административен съд на Република България – Четвърто отделение, се произнесе по протест на прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, с което се атакуваше определение на Административен съд – Стара Загора, с което съдът беше оставил без разглеждане протест от 17.04.2013 г. на прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, против Решение № 647 от 28.03.2013 год. на Общински съвет – Стара Загора, с което се одобрява предложение за произвеждане на местен референдум за прякото решаване на въпроса: „Да бъде ли закрит Централен артилерийски технически изпитателен полигон Змейово?”.

Съставът на ВАС отменя определение № 128/22.04.2013 г. по адм. дело № 179/2013 г. на Административния съд – Стара Загора, с което е прекратено производството по делото и връща делото на същия съд за продължаване на съдопроизводствените действия по него. Определението на Върховния административен съд не подлежи на обжалване, съобщи Агенция “Фокус”.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн