Делегация от руски местни ръководители пристига в Казанлък на 20 май

STZAGORA.NET
Министерство на икономиката, енергетиката и туризма на Република България в партньорство с Обществената палата на Руската федерация провежда вече няколко мероприятия съвместно с нейните структури. Инициативите имат за цел развитие на търговско-икономически отношения между България и Русия, установяване на нови и активиране на съществуващи вече отношения между побратимените градове и области от двете страни, съдействие за разпространение на български стоки на пазарите на руските региони, популяризиране на България като привлекателно място за целогодишна почивка на руските граждани.

В продължение на тези контакти издателският дом „Международный центр финансово-экономического развития” организира общоруски конкурс „Открытый муниципалитет”. Партньори на този конкурс още са и Комисията по местно самоуправление и жилищно-комунална политика на Обществената палата на РФ, Общоруският съвет за местно самоуправление, Асоциацията на Сибирските и далекоизточните градове, Европейският клуб на експертите по местно самоуправление, Асоциацията на градовете от Поволжието, Съюзът на градовете от Северозапад, Съюзът на градовете на науката на РФ, Гилдията на муниципалните журналисти в Съюза на журналистите на Русия. Позициите, които участниците в конкурса заемат в руските регионални администрации, са авторитетни и отговорни, желанието им за активно сътрудничество с българските регионални структури, организации и фирми е ясно заявено от тях многократно. Групата победители в конкурса включва ръководители в местните администрации (кметове, заместник-кметове, ръководители на икономически департаменти), ръководители на депутатски събрания на муниципални образования от различни региони на Русия – Московска, Ленинградска, Самарска, Тверска, Челябинска области, Петрозаводск, Кемерово, Томск, Ямало-Нененцка АО.

В тази връзка в периода 17-24 май 2013 г. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира посещение на победителите в конкурса, по време на което да бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество между руските и българските общини и области в сферата на търговията, туризма, инвестициите, побратимяването на нови области и градове, заинтересовани от развитие на българо-руските търговско-икономически, културни и др. отношения. В хода на деловото пътуване ще се създадат възможности за по-близко запознаване на руските местни ръководители с промишления, търговския и туристически потенциал на България, а с областните и местните администрации в България ще бъдат обсъдени възможностите за двустранно сътрудничество.

На 20 май 2013 г. цялата делегация от руски ръководители на градове и области ще посети Казанлък и ще разгледа културно-историческото наследство в Долината на розите и тракийските царе, както и Шипка. Домакин на делегацията от Русия е кметът на община Казанлък Галина Стоянова.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн