Над 300 деца създадоха най-дългата рисунка-послание на тема “Душата на океана през моите очи, неговото богатство и опазване”

STZAGORA.NET

На главната улица в Стара Загора над 300 деца и ученици от старозагорски училища, обединени в 30 отбора, представители на неправителствени организации, както и много граждани, с въодушевление „изрисуваха” своето отношение към океана, неговото богатство и опазване.

Инициативата предшества откриването на забележителната пътуваща експозиция “Душата на океана” на National Geographic – съвместен проект на Mall Galleria Стара Загора, Mall Galleria Бургас и National Geographic, в партньорство с Община Стара Загора.

Дългото над 30 метра платно бе изрисувано с невероятно красиви природни картини.

Риби, кристално чисти океани, слънца, гори, птици, цветя и още безброй много различни детски отпечатъци „записа” старозагорският Парад на рисунката.

В Парада на рисунката с много ентусиазъм се включиха журналисти и граждани, които от наблюдатели се превърнаха в участници.

„Щастлива съм, че се отзовахте на инициативата ни да подкрепим опазването на природата, която радва всички и на която, за съжаление отделяме все по-малко внимание”. С тези думи се обърна към участниците Миглена Тодорова- Зам. Мол мениджър на Mall Galleria Стара Загора .

Продължилият близо 5 часа Парад на рисунката, съчетан с красиви детски песни, много настроение и усмивки завърши с подаръци за всички участници, осигурени от Mall Galleria – тениски, тетрадки, химикали и ключодържатели.

Най-дългата рисунка-послание бе пренесена в Mall Galleria Стара Загора, където от 1 юни ще стане част от неповторимата изложба на National Geographic “Душата на океана”.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн