Собственик на птицеферма е санкциониран при съвместна проверка на ОДБХ и общинско звено „Инспекторат“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
Собственик на птицеферма е санкциониран с Акт за установяване на административно нарушение (АУАН) от Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора, в резултат на съвместна проверка със служители на общинско звено „Инспекторат“.

Фирми около гробищния парк, изработващи изделия от мрамор, са получили предупредителни протоколи за изхвърлянето на отпадъчните продукти от дейността им на нерегламентирани места.

Общо за периода от 22 до 28 април в резултат на извършени проверки служителите на общинското звено „Инспекторат“ са съставили 41 констативни протокола и 19 Акта за установяване на административно нарушение (АУАН).

Актове и констативни протоколи с предписания са съставени и на двама граждани за продажба на прясно мляко, което е в нарушение на Наредбата за търговия и услуги на Общината.

Установени са четири нарушения по Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на Община Стара Загора.

Две от нарушенията са за разходка на домашно животно-компаньон без административен паспорт, а две са за разходка на домашен любимец на нерегламентирани места – в двора на училище и в градинка с поставен забранителен знак. На нарушителите са изготвени констативни протоколи с предписания и актове.

Пет души са санкционирани за завземане на общинска площ – маси на заведения, което е в нарушение на Наредбата за обществения ред на Община Стара Загора. (чл.17: Забранява се завземането под какъвто и да е предлог на сектори или части от общинска земя, пътища, пътеки, граници между имоти, кариери и други земни и водни площи). Лицата са санкционирани с АУАН и констативни протоколи с предписания за освобождаване на заетите площи.

По Наредбата за управление на отпадъците са установени четири нарушения – за замърсявания със строителни отпадъци на общински терени (тротоари) и поставяне на афиши на забранени места. Двама души са санкционирани за изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места, а други двама – за поставяне на предизборни афиши на забранени места. (Чл.38: За опазване на чистотата на територията на Община Стара Загора се забранява: 17. поставянето на афиши, съобщения, реклами, некролози, изписването на знаци, символи и текстове с бои и цветни спрейове върху стените на сградите, огради, електрически стълбове, дървета и други места, които на са определени за тази цел.) На четиримата нарушители са изготвени констативни протоколи с предписания и АУАН.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн