Отбор на Областната администрация участва в състезание по стрелба

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков, заместник областният управител Димитър Драчев и двама експерти от областна администрация участваха отборно в шампионат по стрелба с пистолет „Макаров” по случай 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. В състезанието, което се проведе на ГУЦ „Люляк” се включиха военни формирования от Хасково, Ямбол, Шумен и Стара Загора.

Участниците се състезаваха отборно жени и отборно мъже, индивидуално жени и мъже, и отборно смесено, като всеки отбор се състоя от по 4 човека. Мишената бе позиционирана на 25 метра, а състезателите трябваше да покажат най-доброто от себе си за 6 минути с 5 изстрела. Областният управител и неговият заместник наградиха първенците в шампионата. Най-добрият отбор от нежен пол бе от военно формирование 52700 – Хасково. Купата за първото място при мъжките отбори отиде при ветераните. В индивидуалните стрелби отлично се представи сержант Петрова от Хасково, а сред мъжете най-добрият бе капитан Тумбарков от военно формирование 54100 – Ямбол. Победителите получиха грамоти и медали. Смесеният отбор от поделение 54100 се класира на първо място с рекорден брой точки.

„Поздравявам всички вас за уменията, които показахте днес. Усилията, които положихте не останаха скрити и незабелязани. Пожелавам на вас и вашите семейства весели празници, здраве и късмет”, каза областният управител Недялко Недялков.

Отборът на областна администрация имаше възможността да изпробва способностите си с автомат и картечница „Калашников”. На стрелбата с пистолет „Макаров” екипът се представи на професионално ниво, като едни от най-добрите попадения в мишените бяха 7,8 и 9.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн