Остава ден за подаване на декларациите за доходите от физически лица

STZAGORA.NET
Ден преди крайния срок за подаване на годишните данъчни декларации за доходите получени от физически лица в Офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък са подадени над 18 000 декларации.

Пет процента отстъпка от данъка за довнасяне са ползвали над 2200 лица, които са подали годишните си декларации по Интернет, подписани с електронен подпис.

30 април е крайният срок за подаване на декларациите за доходите от физически лица и за плащане на дължимия данък. ОТ НАП-Стара Загора съветват гражданите да не изчакват последния ден, за да се редят на опашки, а да ползват атернативните начини за подаването им:

* Централна поща, входиране на място и централен РЕП Булпост (до Универсалния магазин);
* по пощата с обратна разписка или куриер;
* по интернет подписани с електронен подпис;

Офисът на НАП в Стара Загора работи с удължено работно време всеки работен ден, сутрин от 8.00 часа, вечер до 18.00 часа, без прекъсване.

Самоосигуряващите се лица до 30 април имат задължение да подадат общо 3 вида декларации в НАП:

* декларация образец 6 за дължимите осигурителни вноски за предходната календарна година – подава се еднократно и може да се коригира в срока на подаването й;
* декларация за доходите, придобити от самоосигуряващите се лица през 2012 г. (по чл.50 от ЗДДФЛ);
* декларация за авансовия данък (нова декларация) за доходите получени през първото тримесечие на 2013 г. (по чл.55 от ЗДДФЛ), ако са реализирали селскостопанска продукция или са получили субсидии, т.е. са получили приходи от дейността.

Повече информация и консултации за попълването на данъчни и осигурителни декларации можете да получите на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна, или на място в Офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък.

#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн