Хиляди старозагорци посрещнаха председателя на ГЕРБ Бойко Борисов на площада пред Общината

STZAGORA.NET

С бурни аплодисменти и викове “Бойко!” и “Победа!” Борисов беше посрещнат тази вечер от старозагорци на препълнения централен градски площад, на който виеха хора танцьорите от ансамбъл “Българе”. Десетки граждани, много от които – млади хора и семейства с деца, се наредиха за автографи и снимки с председателя на ПП ГЕРБ – и той не отказа на нито един в разтояние на поне 20-30 минути, преди да се качи на сцената за представянето на листата на ПП ГЕРБ с 22-мата кандидат-депутати, водени от Лиляна Павлова. Сред старозагорци, които го посрещнаха, бяха кметът Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Емил Христов и областният управител Недялко Недялков.






“Започвам да разбирам защо наричат Стара Загора “Център на вселената”. Всички магистрали водят насам и от Стара Загора можеш да си ходиш където си искаш. Благодаря ви, че сте дошли толкова много хора. Същото беше онази вечер и в Кърджали. Хората отчитат това, което е направено, а не онова, което са им обещавали и говорили. Защото когато има инфраструктура, когато има площади и опери, когато имате футболен отбор, който да играе на финал за Купата на България, настроението в града е добро”, каза в началото на 20-минутната си реч пред старозагорци Бойко Борисов. Самите футболисти в зелено-бяло реагираха на добрите му думи за тях, като му подариха топка с автографите на целия тим и култово беройско шалче, което Борисов преметна през врата си и стоя с него до края на митинга.

“Всички виждате каква е световната криза, как цели държави в Европа се разсипват буквално, особено в нашия регион – Гърция, Румъния, Кипър. Положението в Сърбия и Македония го виждате. В Испания безработните са вече 6 милиона. И в следващите 1-2 години нищо хубаво не очаква Европа. Тези, които ви дават розови планове и обясняват как всичко ще е наред, не знам как ще го направят. Сигурно ще кажат – ти не разбираш, а ние бихме го направили. Добре, но дайте ми една държава за пример, която е излязла в Европа от кризата и става по-добре! Няма нито една. Станишев говореше най-много за президента Оланд във Франция и как социалистите спечелили. За една година обаче рейтингът на Оланд падна рекордно ниско. Нито една реформа не му стартира, освен че вдигна дефицита и задължи следващите французи да плащат днешните разходи. А той им беше еталонът. Ние, българите, трябва да си говорим откровено кое може и кое не може да се направи. Имаме 25 млрд. лв. за инфраструктурни проекти, за оборудване на болници, за конкурентоспособност, за обучение. И ако имаме свестно правителство, тези 25 милиарда ще дойдат при вас. Юни ще се построи магистрала “Тракия”, вървят “Мариците”, “Струма”… Всичко това е само с 20% от нашите пари, на българите. 80% ги плащат европейците, за което им благодарим. А 100 процента от това, което си построим, остава за вас. За българите, за следващите поколения. И аз страшно се радвам, че на срещи като днешната на първите редове са деца”, продължи Бойко Борисов.

“Вчера се пошегувах с едни, че докато пораснат, ще дойда президентските избори – отвори скоба Борисов. – И още не се бях прибрал – и медиите гръмнаха: “Борисов се кандидатира за президент!”. Затова си меря приказките, защото виждате, че за тези хора няма нищо свято. Могат да влезат и в дома на всеки, но за тях това не е проблем – те са го правили десетилетия наред.”

По-нататък в речта си Бойко Борисов каза следното:

“Една от важните задачи, които трябва да довършим, тъй като детелината на магистралата тук, при Стара Загора, е най-голямата в България, е да се развърже с един четирилентов път, за да можете оттук директно да си пиете кафето в Бургас или където искате. Аз имам много приятели от Ямбол, от Сливен, които казват – вечер ходим до Стара Загора, пием кафе, връщаме се. И това не им е проблем – приятно им е да си карат по магистралата. Упрекнаха ме, че с държавната ТЕЦ сме направили осветлението, направили сме стадиона, “Берое” стигна до финал за купа… Все едно съм си ги занесъл у нас. Нали старозагорци ходят на тези стадиони, нали се радват?!

Щели да строят “Белене” – 20 милиарда. В същото време реакторите на ТЕЦ-овете не работят или са на минимума. Въглища стоят, които са 100% диверсификация, сиреч те са си 100% наши, български. По-добре да дадем 200-300-500 милиона за филтри, вместо 20 милиарда за нова централа. И ще работят миньори, ще работи целият град! (Ръкопляскания и възгласи “Браво!”) Чух, че великият Костов казал, че моят път в политиката свършил, мигар неговият сега започва… (смях). Аз никога не съм искал да съм политик. Животът така ме тика. Но той винаги е искал. И вместо да излезе тук пред вас и да каже – Аз продадох Мариците 1 и 3, а всички старозагорци знаят на какви цени и с каква цена на тока, той на мен ми търси кусур. Аз търся първо вината у себе си, у моите колеги. Но като гледам – ние нито един договор не сме подписали. Нито едно от тези безобразия ние не сме го довели – говоря за монополи. Нито един не е дошъл по времето на ГЕРБ, нито един. Всичките си бяха тук. А че българите са били 20 години най-бедни, и сега също са най-бедни… – но няма как да станем богати без инфраструктура, без нормалния жизнен стандарт. Трябва да стискаме зъби, да си ги построим, за да може следващото поколение като се върне от Германия, да цъка с език и да вика – леле, какви магистрали, какви пътища. Всеки, който е бил в чужбина, първо това споделя с приятелите си – какви пътища имат германците. Ами защо да не си ги направим и ние, та ей това малкото, дето е седнало отпред, да не вика за Германия, а да вика – и ние си имаме! Защото вече си имаме метро, имаме си Дунав мост-2, имаме си толкова много неща! (Ръкопляскания, възгласи “Браво”!)

Защо в Стара Загора да не се даде на концесия летището, защо това прекрасно съоръжение да не заработи пак? 25 милиарда лева сме договорили за следващите 4 години. Дайте да не си разбутваме държавата! Тези хора не искат да управляват, повярвайте. Те искат да има месеци наред хаос, да се въртят служебни правителства – тогава най върви далаверата, няма политическа отговорност. Сега за хубаво и за лошо ме питате мене. Ако утре Станишев спечели изборите – заповядай, стани премиер, носи отговорност. Иди в Раднево, кажи “Затварям тия блокове, ще строя еди-какво си”. Но се подпиши! Защото той говори за “Белене”, но никога не иска да подпише за “Белене”. За което, слава Господу, е проявил мъжество.

Откакто съм започнал да се явявам на избори, няма нито една кампания, да не е носил Бриго Аспарухов папки, да не е Татяна Дончева носила папки, да не е имало флашки и подслушвания. Защо само нас? Защо само срещу нас?! Защо не излизат записи срещу други партии, срещу други лидери?! Направети си вие извода. Ние да не сме… да правим нещо срещу нас си. Замислете се и ще видите. Това го правят те, защото искат всички да са маскари. И когато гледат тези пълни площади… моля медиите само за едно – да снимат тези пълни площади, да смятат колко хора са тук и ще видите, че ние ще имаме над 100 депутати. Само от хората, които идват! Само от тях! Снимайте ги и ще видите! (Бурни ръкопляскания и викове “Браво!”) Тези хора мязат ли ви на престъпници? Тези хора мязат ли ви на насила докарани? Тези хора, като им гледате лицата, на мафиоти ли ви приличат? 15 години стоят зад нас, 15 години гледат какво правим – още откакто бях главен секретар, после кмет и премиер. Да, имаме грешки – кадрови, всякакви. Сменяме ги – ами кой от вас не е грешил. Оправяме се и ще бъдем по-добри след това. Важно е да имаш отговорност! Желая ви успех на финала!”

Председателят на ПП ГЕРБ връчи членски книжки на новоприети членове на партията, след което последва кратка реч на представителка на животновъдите от региона и страната. “3 години и половина ние работихме прекрасно. Животновъдството получи изключително много. Това, което нямаше в предишното управление, ние го получихме”, каза тя и пожела победа за ГЕРБ на 12 май с бюлетина № 15.

След официалната част концертът продължи с изпълнения на Веселин Маринов, скечове на Руслан Мъйнов и Христо Гърбов от “Комиците” и др.

(Кратък видеоклип от митинга – кликнете тук.)










#

vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн