Определиха 16-членна комисия за прием на изборните книжа в Стара Загора

STZAGORA.NET

В Областната администрация – Стара Загора днес бе проведена консултативна среща за определяне на поименния състав на комисията по чл. 233, ал. 7 от Изборния кодекс, която ще приема от СИК бюлетините, екземплярите от протоколите и останалите книжа и материали.

На срещата, която бе открита от областния управител Недялко Недялков, присъстваха представители на ПП ГЕРБ, „Коалиция за България”, ДПС и „Синята коалиция”. Политическа партия „Атака” входира своето предложение за двама редовни членове на Комисията в деловодството на областна администрация, тъй като нямаше представител на заседанието.

Комисията ще се състои от 17 души, като съотношението между партиите и коалициите е както следва: 7 членове за ПП ГЕРБ, 3 за „Коалиция за България,по двама за ПП „Атака” и ДПС и по 1 член за ПП НДСВ и „Синята коалиция”. Комисията ще включва и един представител на Областната администрация.

Съставът на комисията бе утвърден и разписан от всички представители на политическите партии в следния състав:

ПП ГЕРБ:
1. Златизар Попов
2. Николай Николов
3. Веселин Кузманов
4. Тодор Венков
5. Кольо Марков
6. Нели Минчева
7. Радка Иванова

„Коалиция за България”:
1. Иван Митров
2. Станимир Петров
3. Делян Делчев

ДПС:
1. Нешка Кондакчиева
2. Гюнай Бекир

„Атака”:
1. Мария Шатова-Димова
2. Диана Иванова

„Синята коалиция”:
Радни Раднев

НДСВ:
Димитър Димов.

За председател на комисията бе определен Златизар Попов от ГЕРБ, зам.-председател ще бъде Нешка Кондакчиева от ДПС, а за секретар бе избран Иван Митров от „Коалиция за България”.

Представителите на политическите партии и коалиции изразиха своето задоволство от предложенията, като не се стигна до пререкания и конфликт между тях. Всички те призоваха за позитивна предизборна надпревара.

„Благодаря Ви, че излъчихте за членове на комисията стойностни и компетентни хора. Надявам се, че заедно с РИК, Областната администрация ще успее да създаде чудесни делови условия в изборния ден и с отварянето на една голяма зала, която не е използвана много години, ще улесним приемането на документацията”, заяви областният управител Недялко Недялков. Залата бе одобрена за ползване на 12 май от представители на РИК и ЦИК.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн