Станимир Стойчев, водач на листата на РЗС в Стара Загора: Имаме сходни приоритети с КНСБ за развитието на България

STZAGORA.NET

Част от мерките, залегнали в Меморандума за социално-икономическото и обществено-политическото развитие на България на КНСБ, съвпадат с нашите приоритети, заяви на днешната дискусия в Стара Загора, организирана от КНСБ с кандидати за народни представители от различни партии, Станимир Стойчев – водач на листата на ПП „Ред, законност, справедливост” (РЗС) в 27-ми Старозагорски избирателен район (на снимката). „Това в най-голяма степен се отнася до борбата с корупцията – основен приоритет в нашата програма. Според Трансперънси интернешънъл заради корупция годишно държавният бюджет се ощетява с около 5 млрд. лева. Трябва с всички законови средства да намалим и ограничим това порочно явление и парите да влязат в хазната, така ще има възможност да се реализират мерки и в образованието, и в здравеопазването, и в социалната сфера”, подчерта той.

Като много сериозен проблем за България Станимир Стойчев посочи демографската криза, в резултат на която след 10-15 години страната ще бъде поставена в уникална ситуация. За преодоляване на кризата РЗС предлага политика на образована раждаемост, която ще стимулира младите семейства да имат повече деца. Предвижда се при двама родители с висше образование да се отпуска месечно по една средна работна заплата до навършване на 1 година на детето, а ако само единият родител е висшист – една минимална заплата.

Основният проблем в здравеопазването е Националната здравноосигурителна каса, през която минават всички пари, каза още Станимир Стойчев. Средствата трябва да се използват по-ефективно, да се спрат разхищенията и да се въведе единен регистър в доболничната помощ, за да е ясно кой какви направления е използвал и да се предотврати източването на касата. „Недопустимо е цените на лекарствата в богатите европейски страни, дори и в съседна Турция, да са много по-ниски, отколкото у нас. Необходимо е да се разбие монополът на пазара с медикаменти, с което те ще струват на хората до 70 на сто по-евтино”, добави той.
#

социално споделяне

2 коментари on “Станимир Стойчев, водач на листата на РЗС в Стара Загора: Имаме сходни приоритети с КНСБ за развитието на България”

  • Каролина wrote on 25 април, 2013, 19:11

    РЗС се оказват партията с най-успели хора в листите. Въобще, подборът на Яне Янев е перфектен – млади, кадърни и способни.

  • Стани wrote on 25 април, 2013, 19:30

    Аз съм от Стара Загора и ще гласувам за РЗС, защото програмата им ми се струва разумна, а и този Станимир Стойчев ми вдъхва доверие.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн