Партии в Стара Загора са санкционирани за поставяне на агитационни материали на непозволени места

STZAGORA.NET

Служителите на общинско звено „Инспекторат“ днес са съставили актове за констатирани нарушения при разлепване на агитационни материали на политически партии в Стара Загора, на 7 непозволени за целта места. Констатираните нарушения са по Чл.12 ал.2 от Наредбата за опазване на обществения ред в Община Стара Загора. Предвидените по нея санкции са до 5000 лв. за физическо и до 50 000 лв. за юридическо лице.

Поставянето на плакати и всякакви агитационни материали на сгради и обекти общинска собственост, дървета, стълбове на уличното осветление и на контактната мрежа на тролейбусния транспорт, както и на спирките на градския транспорт беше забранено и със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров от 8 април т.г.

По време на агитационната кампания кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети могат да поставят агитационни материали само на информационните табла за реклами и съобщения и временните ограждения на строителни обекти.

На частни сгради, огради и витрини агитационни материали могат да бъдат поставяни с разрешение на собственика или управителя на имота.

Заповедта на кмета, където са указани и позволените места за плакати е публикувана на електронната страница на община Стара Загора:

http://www.starazagora.bg/images/stories/municipality/izbori2013/Zap_mesta_agitatsia2013.pdf

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призовава представителите на всички политически партии да се съобразяват с изискванията на Наредбата за опазване на обществения ред в Община Стара Загора и с указанията в издадената заповед. Общинското ръководство очаква от участниците в предизборната кампания да покажат, че уважават правилата и законите в държавата, както и да демонстрират грижа към опазването на чистотата и приветливостта на града. Партиите, коалициите от партии и инициативните комитети в срок до три дни след изборния ден са длъжни да премахнат поставените от тях агитационни материали и да организират почистването на местата, на които са били поставени.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн