ГЕРБ: Има нужда Тракийският университет да подготвя специалисти за работа с хора в неравностойно положение

STZAGORA.NET

„Избраните народни представители от ГЕРБ в 27-ми МИР ще работят усилено за въвеждане на нова специалност в Медицинския колеж към Тракийския университет в Стара Загора, в която ще се обучава специалисти за работа и грижи с възрастни и хора в неравностойно положение”.

Това казаха Нели Калнева, д-р Кирил Добрев и Пламен Йорданов при срещата си с домуващите в Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора.

„Когато преди година и половина се видяхме с вас за местните избори поехме ясни ангажименти, голяма част от които вече са факт”, посочи Пламен Йорданов. Усилено се изгражда достъпна градска среда в Стара Загора – ремонтират се тротоари в целия град, изгражда се асансьор в Регионалния исторически музей и рампа на стълбите на Драматичен театър „Гео Милев”. По проект „Красива България” през 2010 и 2011 г. в дома бе извършен ремонт на два етапа за над 1 млн. лв. и днес над 200 души живият по-достойно, припомни Йорданов.

През следващите месеци Община Стара Загора ще ремонтира тротоара, водещ от дома към центъра на града, с което ще бъде решен дългогодишният проблем с шахтите и движението на инвалидните колички по улиците, стана ясно по време на срещата.

„Заставаме пред вас с лицата и имената си, а не като туристи, които идват тук и ви обещават невъзможни неща”, каза Пламен Йорданов.

Сред дискутираните теми по време на срещата бяха въвеждането на делегираните бюджети в специализираните институции, издръжката им, както и нивото на заплатите на работещите в различните социални домове, пенсиите и помощите за хората в неравностойно положение.

#

социални бутони

1 коментар on “ГЕРБ: Има нужда Тракийският университет да подготвя специалисти за работа с хора в неравностойно положение”

  • Доц. Христина Милчева wrote on 24 април, 2013, 21:45

    Да, в качеството си на Директор на Медицинския колеж, съм коментирала неколкократно идеята за разкриване на нова специалност в Медицинския колеж на ТрУ, насочена към оказване на здравни грижи и социални услуги за хора в неравностойно положение,основно възрастни и стари хора, за които има потребност от обгрижване. В тази връзка Колежът разработи Проект за новата специалност и очакваме нейната акредитация. В качеството си на общински съветник от ПП ГЕРБ ще работя активно този проект да успее! Разчитам на подкрепата на моите колеги и на всички заинтересовани лица и институции.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн