РЗС пое ангажимент да внесе в следващото Народно събрание решение за закриване на полигон “Змейово”

STZAGORA.NET
В писмо на министъра на отбраната Тодор Тагарев до областния управител Недялко Недялков и Общинския съвет на Стара Загора се казва, че дори резултатът от насрочения за 26 май местен референдум за съдбата на полигона да е положителен, няма основание той да бъде закрит. Това е поредният удар срещу старозагорци, който само РЗС може да предотврати. След бързи консултации между общинското ръководство на РЗС – Стара Загора и правния отдел на партията в София бе подготвен конкретен проект за решение, за който водача на листата Станимир Стойчев е лично упълномощен от председателя на РЗС да уведоми старозагорската общественост.

„Освен пряка заплаха за здравето на старозагорци, извършваните на полигона дейности оказват влияние и върху минералните извори в с. Ягода и Старозагорски минерални бани”, коментира Станимир Стойчев.

РЗС се ангажира да внесе в 42-то Народно събрание решение за закриване на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово”.

Проектът за решение е подписан лично от Яне Янев, Станимир Стойчев и Радослав Танев, който на проведения в неделя Пети редовен конгрес бе избран за зам.-председател на РЗС.

На снимката – проектът за решение на 42-то Народно събрание, подготвен от РЗС.

#vvv

spodelime

2 коментари on “РЗС пое ангажимент да внесе в следващото Народно събрание решение за закриване на полигон “Змейово””

  • Фреди wrote on 23 април, 2013, 11:33

    Какъв е този пълен абсурд?
    “В писмо на министъра на отбраната Тодор Тагарев до областния управител Недялко Недялков и Общинския съвет на Стара Загора се казва, че дори резултатът от насрочения за 26 май местен референдум за съдбата на полигона да е положителен, няма основание той да бъде закрит. ”
    Какво излиза, че дори народната дума на живеещите в района не е достатъчна, за да бъде спряна злина, съсипваща живота на децата ни.

  • Каролина wrote on 23 април, 2013, 13:53

    Браво, само така с реални действия се прави истинска политика. Хвала на хората от РЗС, които единствени от цялата политическа паплач мислят за народа.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн