Уникати от дърворезба ще бъдат изложени в Гълъбово

STZAGORA.NET

В навечерието на Великденските празници за пръв път пред широката общественост ще бъдат показани уникалните дърворезби на гълъбовския творец Стойчо Андреев. Изложбата ще бъде открита във фоайето при Дома на културата в Гълъбово.

Дърворезбите са 10 на брой и са под формата на картини. Те са вдъхновени от световноизвестни картини, които са пресъздадени от дърво. Една от дърворезбите изобразява например „Тайната вечеря” на Леонардо да Винчи (Исус с 12-те апостоли), друга – „Хубавата Елена”. Повечето са изработени от орех, някои – от дива круша, като накрая са съхранени с лаково покритие.

Изложбата ще бъде открита на 29 април 2013 г. от 16.30 часа в присъствието на гости и жители на общината. Творбите ще бъдат изложени за разглеждане през целия месец май, уточниха от общинската галерия в Гълъбово.

Стойчо Андреев сподели, че е изработвал дърворезбите си в продължение на 6 години, а някои от детайлите е доизкусурявал дни наред. Творбите му няма да бъдат продавани, единствено ще могат да бъдат разглеждани.

Стойчо Андреев е посветил много от свободното си време на любимото си занимание. По професия той е енергетик, служител от 33 години в енергийния комплекс в Гълъбово.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн