Конкурс за модни дизайнери събра млади таланти в старозагорския Парк-мол

STZAGORA.NET

В Парк-мол – Стара Загора се проведе конкурсът Fashionista*, организиран от Park Mall и модна къща „Ревю”. Над 40 кандидати изпратиха свои скици, за да получат възможност да покажат таланта си в модния дизайн на живо и да се преборят за атрактивната награда – 3-месечен платен стаж в модната компания и производство на собствен модел дреха. За да оценят уменията на кандидатите, в журито взеха участие представители на модна къща „Ревю”, на Park Mall и на вестник „Национална бизнес поща”.

След предварителна селекция журито допусна до финал четирима участници. Те се състезаваха в три тура – подготовка на моден стайлинг с предварително предоставени дрехи и акесоари, моделиране на идея за дреха от огромно парче плат, както и най-интересната част – създаване на модел на дреха от хартия. С осигуряването на голямото количество хартия се зае екипът на „Национална бизнес поща”, който предостави стари броеве на вестника.

В края на събитието, което беше съпроводено и от представяне на новите колекции на модната къща, журито единодушно избра за свой Fashionista 25-годишната Татяна Младенова от Стара Загора (на втората снимка). Тя ще има възможността да прекара 3 месеца в реална работна атмосфера, да научи много за пътя на облеклото от идеята, през производствената линия, до търговската мрежа и крайния клиент. Татяна е завършила моден дизайн във Варненския свободен университет.

Голямата изненада на събитието поднесе г-н Радев – собственикът на “Радекс”, фирма-прозиводител на облеклата с търговска марка „Ревю”, който неочаквано обяви, че е впечатлен от таланта и на четирите финалистки и затова ще предложи на всички тях възможността да сътрудничат под различна форма на модната къща.

_________
* fashionista – страстен последовател на модата
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн