Общината предоставя семена за желаещите да затревят междублоковите пространства в Стара Загора

STZAGORA.NET

Започва второ и трето косене на тревните площи в старозагорските паркове. С настъпване на пролетта основната работа на звено „Озеленяване и комунални дейности“ е свързана със своевременното окосяване на тревите не само в парковете и градините, но и по улиците и междублоковите пространства в града.

Над 230 дка общо са окосените тревни площи в централната и източната градска част, както и в парк „М. М. Кусев“, като на 30 дка е извършено повторно окосяване. Паралелно с изрязването на избуялата трева се извършва и затревяване на площите.

По ларгото на бул „Цар Симеон Велики”, в парк „5 октомври“, зад театъра и в парк “Ал. Стамболийски” (Алана) са засети тревни смески на 1500 кв.м площ.

От общината са готови да предоставят 100 кг семена райграс за желаещите да затревят пространствата около жилищните кооперации и междублоковите пространства, съобщи Галя Караджова от общинската служба по озеленяване. Съветът към инициативните граждани е да използват 1 кг семена за затревяване на 30 кв.м разкопана площ в крайблоково пространство.

#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн