Лиляна Павлова в Казанлък: Настояваме за по-голямо европейско финансиране за здравеопазването

STZAGORA.NET

„За по-голямо финансиране от еврофондовете в сектор здравеопазване ще настоява ГЕРБ през следващия програмен период. За по-високо заплащане на лекарите и медицинския персонал и задържането им на работа в България, както и за бърз достъп до лечение и спешна помощ”.

Това са водещите приоритети, залегнали в управленската програма на ГЕРБ, които Лиляна Павлова, водач на листата в 27-ми Старозагорски избирателен район, представи пред ръководството и работещите в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” в Казанлък.

„Инфраструктурната подкрепа, която се състои в ремонти и закупуване на съвременно медицинско оборудване за държавните и общински болници, също ще продължи да бъде приоритет. 380 млн. лв. са средствата, които са вложени през изминалите няколко години в здравеопазването, но спрямо нуждите на сектора тази сума е малка”, отбеляза Павлова.

„През последните години двете водещи направления бяха онкологията и кардиологията и за тях са отделяни значителни средства. Сега е време да определим кой друг сектор има нужда от най-голяма подкрепа”, каза още тя.

В МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” през последната година е реализиран проект на обща стойност 3,7 млн. лв. за ремонт и апаратура. Казанлъшката болница, която обслужва 116 хил. души население, от създаването си до сега не е получавала толкова голямо финансиране, отбеляза директорът на лечебното заведение д-р Кети Манова-Владкова. Изцяло обновени са водещи отделения като хемодиализата и акушеро-гинекологията. В момента се очаква финансиране и по-друг проект – за саниране и енергийна ефективност.

Посещението на Лиляна Павлова и кандидатите за народни представители д-р Кирил Добрев и Андон Андонов в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” е част от предизборната им обиколка в Старозагорска област.
#gerb

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн