Туристическо влакче ще вози туристите в Долината на тракийските царе

STZAGORA.NET
С 31 гласа „за“ общинските съветници на Казанлък подкрепиха предложението на Община Казанлък да бъде закупено туристическо влакче, което да се ползва за нуждите на „Долината на тракийските царе“. Средствата за закупуването на атрактивното превозно средство са целеви от държавния бюджет, поясни на заседанието на Общинския съвет днес кметът Галина Стоянова. 36 179 178 лв. е общият размер на бюджета на Община Казанлък, в това число държавни дейности – 12 789 277 лв. О тях 319 947 лв. са предназначени за изготвяне на Общ устройствен план на Долината на тракийските царе и за археологически разкопки и консервация на Тракийската гробница.

Проведена е обществена поръчка за избор на изпълнител по две обособени позиции – за избор на изпълнител за изработване на ОУП на „Долината на тракийските царе“ и за избор на изпълнител за изработване на инвестиционни проекти за обект Консервация, реставрация и социализация на тракийските могили „Хелвеция“, „Грифоните“ и „Оструша“ (на втората снимка).

В резултат на проведените процедури има освободен ресурс от 54 000 лв. без ДДС, който да се насочи по предназначение в Долината на розите и тракийските царе. Именно със сумата до 54 000 лв. Общинска администрация предложи да бъде закупено туристическо влакче за нуждите на комплекса “Долината на тракийските царе”, което бе подкрепено от всички присъстващи на сесията общински съветници.
#share button


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн