150 души окупираха любовта в кино “Различният Комсомол”

STZAGORA.NET

От 20:00 ч. снощи в кино “Различният Комсомол” на ул. Пазарска 13 в Стара Загора Сдружението за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” представи предпремиерна ексклузивна прожекция на документалния филм на Велкроу Рипър „Окупирай Любов“.

Канадският документален филма представя накратко историята и автентични кадри от окупационни движения, сред които Окупирай Уол стриийт, Окупирай Лондон, Мадрид, Тахрир и др. градове по света. Освен кадри от самите демонстрации, във филма са включени интервюта с повече 30 световни визионери и активисти за мир.

Прожекцията бе посетена от повече от близо 150 души, повечето от които младежи, като някои от тях бяха дошли на организирано посещение от ГПЧЕ “Ромен Ролан”. Същия ден филмът е бил прожектиран в още няколко български града и страни по света.

След края на прожекцията тук, както и на други места, беше провокирана дискусия по поставените от филма въпроси, както и относно наболели теми, които предизвикват гражданска активност напоследък.

Още снимки от събитието, както и информация за други интересни събития на Сдружението вижте на www.razlichniatpogled.org

Теодора Николаева,
ССИК “Различният поглед”
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн