Община Гълъбово се включва в международния конкурс за детска рисунка „Не на цигарите”

STZAGORA.NET

От днес в продължение на 10 дни фоайето при Дом на културата Гълъбово е отворено от 13 до 17 часа за деца, желаещи да се включат в международния конкурс за детска рисунка „Не на цигарите”.

Община Гълъбово се включва в конкурса по покана на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Конкурсът е по инициатива на националния център по обществено здраве и анализи, съвместно с италианската национална асоциация за борба с раковите заболявания с мото „Цигарите – дим да ги няма”.

Участие са заявили 4 държави: България, Гърция, Македония и Италия.

Като всеки конкурс, и в този има условия. Едно от тях е възрастовото ограничение на децата – от 5 до 11 години, останалите правила ще разясняват служителите при Дома на културата в Гълъбово при запитване на място или по телефона (0418 63 080). Децата от община Гълъбово са информирани чрез директорите на училищата.

Желаещите да се включат в конкурса могат да рисуват в домовете си или да посещават фоайето в Дома на културата, където ще им бъдат предоставени материали. Срокът за предаване на рисунките на служители от Дома на културата е до 22 април 2013 г. Всички рисунки ще бъдат изпратени на 23 април в София за включване в конкурса и ще се борят за голямата награда – едноседмично пребиваване в Рим заедно с победителите от другите страни, участващи в конкурса.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн