“Берое” е на полуфинал за Купата след победа с 3:1 като гост в Гоце Делчев

STZAGORA.NET

“Берое” победи с 3:1 “Пирин” (Гоце Делчев) в четвъртфинална среща реванш от турнира за Купата на България. “Зелените” (на снимките – в черни екипи) поведоха с 2:0 още до почивката след голове на Елио Мартинс в 19-ата и Георги Андонов в 45-ата минута, като имаха и редица шансове за още попадения. През второто полувреме, малко след като влезе в игра, Игор Джоман покачи на 3:0, а в 73-ата минута Веселин Марчев вкара почетния гол за “Пирин”. Жребият за следващата фаза на турнира е утре, а два от съперниците вече са ясни – “Локомотив” (София), който отстрани ЦСКА с 1:0 и “Славия”. По-късно тази вечер ще стане ясно дали “Левски” или “Литекс” ще допълни четворката най- добри отбори в турнира.

Срещата се игра при много тежък терен в Гоце Делчев, след като цел ден преди мача валя дъжд и се бяха образували множество локви.

В 5-ата минута Атанас Фиданин бе изведен добре от Пиргов в наказателното поле. Играчът на “Пирин” се подхлъзна в локва на терена и падна в наказателното поле след двубой със Здравко Илиев, но съдията прецени, че няма дузпа.

Седем минути по-късно Пламен Крумов центрира в наказателното поле на “Пирин”, откъдето Джери Ситое стреля с глава от близка дистанция, но Абди Абдиков реагира перфектно и изби топката от крака на Георги Андонов, за да излезе тя в аут.

В 14-ата минута Здравко Илиев центрира добре за Джери Ситое, който пробва удар от близка дистанция, но неуспешен.

Марио Близнаков създаде опасност в наказателното поле на “Берое” в 17-ата минута, но Иван Караджов бе перфектен.

Резултатът стана 1:0 в полза на “Берое” в 19-ата минута, когато Здравко Илиев отне топката от Витанов, центрира по земя към Георги Андонов около точката за дузпата, последният овладя и върна назад за Мартинс, който от границата на наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл на вратата и се разписа.

В 26-ата минута Алберто Лоузейро стреля от 25-26 метра, но топката бе отклонена от защитник и мина встрани от целта.

В 31-ата минута топката бе подадена за Джери Ситое, който бе препънат в наказателното поле, но преди това съдията видя засада.

Минута след това Борислав Хазуров стреля от дистанция, топката рикошира в играч на “Берое” и излезе в корнер. След него и Виктор Шишков игра с глава при последвалата атака, но прати топката над вратата.

В 39-ата минута Джери Ситое отне добре топката в средата на терена и бързо пусна за Георги Андонов вляво по атаката на “Берое”. Той напредна и стреля, но право в тялото на Абди Абдиков, който първо изпусна топката, но след това я улови. Минута по-късно Елио Мартинс навлезе в наказателното поле на “Пирин”, но се подхлъзна в локва на терена и не успя да подаде за Джери Ситое.

Джери Ситое получи добър извеждащ пас в 44-ата минута пред наказателното поле на “Пирин”, напредна няколко метра и пробва центриране, но трима играчи на “Берое” се разминаха с топката.

В 45-ата минута при добър извеждащ пас за Здравко Илиев в наказателното поле, играчът на “Берое” си поведе добре топката и стреля отлично по земя, но Абдиков отново парира. Кълбото стигна пак в Илиев, който стреля отново, но пак Абдиков спаси отбора си, преди топката да стигне и до Георги Андонов.

Заслужено с оглед на натиска, още в края на първото полувреме резултатът стана 0:2.

Елиаш изведе отлично Веселин Пенев в наказателното поле, защитникът овладя, центрира за Андонов на метър пред голлинията, откъдето нападателят направи резултата 0:2.

След почивката Любомир Гуцев получи центриране в наказателното поле на “Берое”, но не успя да засече по най-добрия начин с глава и топката мина покрай вратата.

В 57-ата минута топката бе подадена с добро извеждащо подаване за Здравко Илиев вдясно по атаката на “Берое”, той пробва удар от малък ъгъл, но уцели мрежата от външната страна.

В 59-ата минута Виктор Шишков стреля изненадващо веднага след изпълнение на тъч, но топката не намери целта. Марио Близнаков стреля добре след центриране от корнер в 63-ата минута, Иван Караджов успя да избие. Топката попадна във Витанов, който стреля отблизо, но отново Караджов се намеси перфектно.

Резултатът стана 3:0 в полза на “Берое” в 65-ата минута. Само няколко минути след като влезе в игра, Игор Джоман се разписа. Джери Ситое бе изведен от Георги Андонов, който навлезе в наказателното поле. Георги Андонов върна за Алберто Лузейро, който подаде на втора греда за Елио Мартинс. Португалецът пък намери Игор Джоман на метър пред наказателното поле. Новото попълнение на “Берое” откри головата си сметка със “зелената” фланелка с премерен удар.

В 73-ата минута домакините стигнаха до почетен гол. Марио Близнаков стреля коварно. Иван Караджов изби, но право в краката на Веселин Марчев, който стреля отблизо и се разписа за 1:3.

В 84-ата минута след добро центриране на Елио Мартинс от корнер към далечната греда, Мартин Райнов засече отлично с глава, но Абдиков улови.

Жребият за полуфиналите ще бъде теглен утре, 4 април 2013 г., от 11:30 часа в Пресклуб “България” на Националния стадион “Васил Левски”. Полуфиналните срещи ще се играят на 17 и 24 април 2013 г.

Следващият мач на “Берое” е идната неделя от 16:00 часа на ст. “Георги Аспарухов” в София срещу “Левски”.

“Пирин” (Гоце Делчев) – “Берое” (Стара Загора) 1:3

Голмайстори: 0:1 Елио Мартинс 19′, 0:2 Георги Андонов 45′+1′, 0:3 Игор Джоман 68′, 1:3 Веселин Марчев 73′

“Пирин” (Гоце Делчев): 83. Абди Абдиков, 3. Димитър Пиргов (58′ – 22. Антон Киров), 4. Атанас Дреновички, 5. Любомир Гуцев, 6. Атанас Фиданин, 9. Борислав Хазуров (46′ – 10. Веселин Марчев), 11. Виктор Шишков, 14. Любомир Витанов (к), 18. Румен Лапантов, 21. Васил Панайотов (68′ – 15. Илия Карапетров), 77. Марио Близнаков; неизползвани резерви: 88. Ангел Юсев, 2. Зефир Катунчев, 23. Илиян Марчев, 28. Георги Петров; старши-треньор: Тенчо Тенев.

“Берое” (Стара Загора): 73. Иван Караджов – 17. Пламен Крумов, 5. Борислав Стойчев (68′ – 6. Иво Иванов), 3. Владимир Зафиров, 28. Веселин Пенев – 8. Алберто Лоузейро, 21. Елиаш Алвеш да Силва (64′ – 27. Игор Джоман) – 2. Здравко Илиев, 7. Георги Андонов (68′ – 19. Мартин Райнов), 29. Елио Мартинс – 70. Джери Ситое; неизползвани резерви: 1. Теодор Скорчев, 15. Георги Динков, 11. Дончо Атанасов, 71. Амир Саюд; старши-треньор: Петър Хубчев.

Жълти картони: Антон Киров (82′ – груб фаул) ["Пирин"]; Веселин Пенев (27′ – груб фаул) ["Берое"].

Главен съдия: Стефан Спасов (Перник).
Помощник-съдии: Георги Славов (Плевен), Пламен Хинков (Ловеч).
Четвърти съдия: Борислав Колев (Варна).
Дежурен делегат: Йордан Андонов (Благоевград).
Съдийски наблюдател: Йордан Иванов (София).
Стадион: Градски, Гоце Делчев.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн