Общинари засадиха 130 дръвчета в Стара Загора

STZAGORA.NET

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на ОбС Емил Христов, представители на общинското ръководство и общинската администрация участваха в залесяване на 130 фиданки иглолистни и широколистни дървета в зелената площ, западно от кръстовището на бул. „П. Евтимий“ и бул. „Славянски“, на север от магазин „Практис“.

Заедно със служителите от звено „Озеленяване“ общинарите засадиха 100 едроразмерни дръвчета Западна туя „Фастигиата“, 25 храста лавровишня, Ирландска смрика „Хиберника“ – 7 бр., 3 испански ели, 2 каталпи и един чинар.

Акцията е част от пролетната кампания за цялостна подмяна на озеленяването по улици, градини и паркове в Стара Загора.

По централните улици са засадени общо 300 фиданки с американски ясен, чинари, брезички, над 300 цъфтящи и вечнозелени храсти, както и 500 стръка многогодишни цветя.

Пролетната премяна на града включва и реконструкция на храстовата растителност на разделителната ивица по бул.”Цар Симеон Велики” в участъка между ул.”Х.Д.Асенов” и ул.”Княз Ал.Батенберг”, както и засаждане на цъфтящи храсти и вечнозелена растителност в зелената ивица по бул.”Св.Патриарх Евтимий”, в участъка между ул. „Ген.Столетов” и ул.”Августа Траяна”.

Цъфтящи и вечнозелени храсти и дървета красят градина „Чайка” и средната ивица на бул. „М.М. Кусев”-север. Засадени са и повече от 500 стръка многогодишни цветя(Хамерокалис).

При пролетното залесяване на Аязмото, в което участва и кметът Живко Тодоров, бяха засадени 600 малки фиданки атласки кедър край Зоопарка и в района около Летния театър. По време на есенното залесяване там ще бъдат добавени още 400 броя фиданки.

Извършва се и резитба на опасни дървета на територията на града. Едновременно с подмяната на тротоарни настилки, се прави и резитба на клони или премахване на дървета, по проект, свързан с реконструкцията.

В централната зона и парк „Митрополит Методий Кусев“ беше подменена и ремонтирана парковата мебел, започна и косене на тревните площи.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн