Мнения на Пламен Липенски и Елио Мартинс преди мача на “Берое” с Пирин” (Гоце Делчев)

STZAGORA.NET

Четвъртфиналната среща-реванш от турнира за Купата на България между отборите на “Пирин” (Гоце Делчев) и “Берое” ще бъде излъчена пряко по телевизия TV+, която е в мрежата на bulsatcom. Мачът започва в 16:00 часа. В първата четвъртфинална среща “Берое” се наложи над “Пирин” с минималното 1:0, като единственото попадение в мача бе отбелязано от Елио Мартинс.

По пътя си досега в Купата на България “Берое” отстрани третодивизионните “Академик” (Свищов) и “Локомотив” (Мездра) със съоветни общи резултати 4:1 и 8:1, а отборът от Гоце Делчев надделя над тима на “Монтана” с общ резултат 3:2 в 1/16 финалите и над “Нефтохимик” с 1:2.

В сряда от 16:00 часа “Берое” гостува на “Пирин” Гоце Делчев в мач-реванш от четвъртфиналите на Купата на България. Мачът ще бъде предаван на живо по TV+ и в интернет ексклузивно от beroe.bg. В редиците на “Берое” срещата пропускат Игнат Дишлиев и Давид Каядо, които не са все още напълно възстановени. Освен тях в лазарета са още Педро Еуженио и Емил Ангелов, които са с по-сериозни проблеми. Заради натрупани жълти картони в срещата няма да вземе участие Венцислав Христов. Главен арбитър на мача е Стефан Спасов от Перник.

През есента двата отбора се срещнаха помежду си в мач от “А” професионална футболна група, който бе спечелен от “Пирин” с 2:3.

Днес група от 18 футболисти замина за Гоце Делчев. Последната си тренировка преди мача тимът проведе в Садово.

Вратари: Иван Караджов, Теодор Скорчев
Защитници: Здравко Илиев, Пламен Крумов, Владимир Зафиров, Борислав Стойчев, Иво Иванов, Веселин Пенев, Георги Динков
Полузащитници: Алберто Лоузейро, Елиаш да Силва, Игор Джоман, Мартин Райнов, Амир Саюд, Дончо Атанасов
Нападатели: Елио Мартинс, Георги Андонов, Джери Ситое

Съдийската комисия към БФС назначи Стефан Спасов от Перник за главен арбитър на срещата. Реферът има 128 ръководени срещи зад гърба. Негови помощници са Георги Славов от Плевен и Пламен Хинков, а асистент-арбитър ще е Борислав Колев от Варна. Дежурен делегат на срещата е Йордан Андонов от Благоевград, а съдийството ще оценява Йордан Иванов от София.

Липенски: “Добре е да победим”

Преди реванша от четвъртфиналите за Купата на България срещу “Пирин” (Гоце Делчев) клубната телевизия говори с кондиционният треньор Пламен Липенски. Вижте какво каза той:

- Г-н Липенски, три дни след двубоя със “Славия” предстои мач с “Пирин” (Гоце Делчев). Какво е физическото състояние на отбора?
- Както видяхте в мачовете, засега сме добре. Не се оплакваме. Няма допълнителни контузии след последната среща. Бих казал, че момчетата са в отлична форма. Нищо специално не сме подготвили за нашия противник. Както във всички мачове се стараем да побеждаваме и най-важното – да играем добре, а после – “каквото сабя покаже”.

- Какво е настроението сред футболистите?
- Това, което чувствам дори и в момента, когато футболистите идват за тренировката, е доброто им настроение. За никого не е тайна, а и сами видяхте, че след мача със “Славия” сме с повишено самочувтвие. Добър резултат и три точки. Всичко това дава увереност както на футболистите, така и на нашата публика и ръководство.

- Мачът утре е реванш, а “Берое” води с 1:0 след първата среща. За победа ли излизаме отново или ще се търси класиране при какъвто и да е резултат?
- Би било добре да победим, но няма да сме недоволни и ако просто преминем в следващия кръг. Затова тези турнирни мачове са малко по-различни от шампионатните.

- Има ли някакви притеснения в треньорския щаб преди двубоя?
- Единственото, което притеснява мен и моите колеги, е теренът, защото видяхте, че в досега изиграните мачове нашият отбор играе футбол.

- Очакванията ви за мача утре?
- Не смея да прогнозирам като резултат, но смятам, че ще минем в следващия кръг.

Елио Мартинс: “На добър път сме”

Нападателят Елио Мартинс направи много силен мач срещу “Пирин” (Гоце Делчев) в първата среща. При отсъствието на наказания за срещата Венцислав Христов, Мартинс отново ще трябва да вземе инициативата в атака в свои ръце.Ето какво каза той преди срещата:

- Елио, какви са впечатленията ти от мачовете до момента през полусезона?
- Мисля, че отборът е в добра форма. Най-важното е, че отборът мисли еднакво, обединени сме. Концентрирани сме и знаем какво искаме и каква ни е целта. В този момент искам да благодаря на феновете, че винаги стоят зад отбора и го показват в най-силната си светлина. На добър път сме. Правилната посока сме хванали. Очаквам, че във всички мачове до края ще продължим в този дух и ще постигнем нашите цели.

- Ще бъде ли достатъчен твоят гол от първата среща?
- Аз съм винаги настроен положително и мисля, че след утрешния мач ще се класираме напред и ще вземем дори купата. Няма да бъде никак лек мач. Знаем това, но всички сме концентрирани и мотивирани. Отиваме за победа, а не за равен.

- Какви са личните ти амбиции до края на сезона?
- Да гарантираме първо нашето оставане в групата колкото е възможно по-бързо. После ми се иска да мислим и за Лига Европа. Знаем, че в този момент е много трудно да се постигне това, но най-важното е, че целият отбор е сплотен и искаме до края да печелим по три точки във всеки двубой.
*vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн