Автомивка и автосервиз в Стара Загора са затворени заради нередовни документи

STZAGORA.NET
10 акта за установяване на административно нарушение (АУАН) и 32 констативни протокола са съставили служителите от звено „Инспекторат“ в Община Стара Загора за периода 17.03.–24.03.2013 г. по време на извършените проверки.

Автосервиз в гараж и автомивка са били затворени от инспектиращите поради констатираната липса и нередовност на разрешителните документи.

В рамките на седмица са установени 8 нарушения по Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на общината. Четири от нарушенията са за разходка на домашни животни–компаньони без административен паспорт, за което на притежателите са съставени актове. В другите четири случая кучета са били разхождани на повод по-дълъг от 2 метра, за което на притежателите им са издадени констативни протоколи с предписания.

От проверените за ползване на общинска площ 10 търговски обекта на територията на Стара Загора, на четири са съставени констативни протоколи със съответните предписания и срокове за представяне на липсващите към момента на проверката документи. Един от търговските обекти е санкциониран с акт, тъй като е разполагал с общинска площ, без да има издадено разрешително за това от Община Стара Загора.

Инспектиращите са установили 12 замърсявания с битови отпадъци на общински и частни терени. Петима граждани, извършили замърсяванията, са наказани с актове, а на двама са съставени констативни протоколи с предписания и срокове за почистване. В пет от случаите служителите не са успели да установят кой е извършителя.

По сигнал на граждани е била извършена проверка на разрушен тротоар от паркиращите върху него автомобили. Резултатите от проверката са предоставени на съответните дирекции в общината за становище.

По заповед на кмета Живко Тодоров служителите на звено „Инспекторат“ контролират чистотата, извършват проверки по сигнали за негативни явления, корупционни практики, както и изпълнението на нормативните актове на Общински съвет на територията на Община Стара Загора.

Те осъществяват текущ, превантивен и последващ контрол, дават писмени предписания и следят за изпълнението им, спрямо физически и юридически лица по спазване на нормативните актове на територията на Община Стара Загора.
#

социално споделяне

1 коментар on “Автомивка и автосервиз в Стара Загора са затворени заради нередовни документи”

  • проф. Юлий Пелех wrote on 29 март, 2013, 8:39

    От прочетеното в материала разбрах, че по сигнал на граждани е направена проверка за разрушен тротоар. Не знам дали този сигнал е за тротоара, който е в западната част на НЧ ,,Климент Охридски” по протежение на ул. ,,Л. Каравелов” в отсечката между бул. ,,Цар Симеон Велики” и ул. ,,Ген. Гурко”, но тук е някакъв кошмар. Не само, че не може да се върви по тротоара заради тоталната му разруха, а и защото постоянно има паркирани леки автомобили, джипове, дори понякога и бусове. Ежедневно майки с бебешки колички са принудени да се движат по платното на ул. ,,Л. Каравелов”, като се налага постоянно да се оглеждат и пазят от преминаващите автомобили. А между впрочем от тротоара на изток се намира площад ,,Македония”, който за добрия си вид е накичен с паркираните автомобили върху тротоара.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн