“Берое” 2000 замина за Португалия

STZAGORA.NET

Децата на “Берое”, родени през 2000 година, заминаха за Сетубал (Португалия) за участие в турнира за Купа “Витория”, организиран от едноименния тим. Надпреварата ще се проведе от 29 до 31 март. Тази сутрин в 10 часа група от 15 футболисти, треньорът Сидер Димитров и скаута в школата Коста Костов отпътуваха с автобус за Букурещ, от където със самолет ще се придвижат до Португалия.

Участие в турнира ще вземат осем отбора, разделени в две групи по четири състава. “Берое” е в група “А” с домакините от “Витория” (Сетубал), “Арудензе” (Аруда дош Виньош) и “Салватерензе” (Салватера де Магош). В другата група са съставите на “Униао Лейрия”, “Пелезиньош” (Сетубал), “Комерсио Индустрия” (Сетубал) и “Фабрил” (Барейро).

Надпреварата ще се проведе на два терена с естествена настилка с размери 60х40 метра, а футболните врати са с 5х2 метра. Всеки отбор ще се състои от 6+1 състезатели, като треньорите могат да извършват хокейни смени. Всяка среща е с продължителност от две полувремена по 20 минути. Победителите в двете групи ще играят финал, заелите второ място ще спорят за 3-4 място и т.н. Срещите ще се проведат на спортния комплекс Вале да Роса (Розова долина).

Първият мач на “Берое” е на 29 март от 9:30 ч (португалско време) срещу домакина “Витория”. Същият ден от 16:30 часа възпитаниците на Сидер Димитров излизат срещу “Арудензе”. На следващия ден от 10 часа е последната среща в групата срещу “Салватерензе”. В последния ден на турнира на 31 март са финалните срещи за 7-8 място, 5-6 място, 3-4 място и спорът за титлата.

Патрон на турнира е бившият футболист на “Витория” (Сетубал) и екснационал на Кабо Верде – Сандро Мендеш. Той е роден на 4 февруари 1977 година в Пинал Ново (Португалия). Като юноша играе за “Пелезиньош” и “Витория” (Сетубал). След два полусезона в португалската Първа дивизия преминава в Испания, където последователно защитава цветовете на “Еркулес”, “Виляреал” и “Саламанка”. От 2000 до 2005 година играе за “Витория” (Сетубал), след което преминава в “Порто”. Без да запише официален мач за португалския гранд е даден под наем на турския “Манисаспор”. След края на наема става ненужен на “Порто” и отново се връща в Сетубал. През сезон 2010/2011 играе в испанския “Сеута”, а в последния си сезон като футболист защитава цветовете на “Навал”. След края на кариерата си започва работа в школата на “Витория”.

На 30 март от 16:00 часа (местно време) всички участници в турнира ще имат възможността да изгледат срещата от XXIV кръг на португалската Суперлига между “Витория” и “Маритимо”.

Групата за Купа “Витория” 2013:
Вратари: Ростислав Златков, Ивайло Данев;
Защитници: Стелиян Тенев, Димитър Колев, Валентин Иванов, Пламен Иванов;

Полузащитници: Златомир Матев, Калоян Петров, Стоян Иванов, Божидар Димитров, Мирослав Едрев, Денислав Станчев;
Нападатели: Марчо Костадинов, Мануел Иванов, Мартин Маринов;
Старши-треньор: Сидер Димитров;
Водач: Коста Костов.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн