Посланикът на Дания Коре Янсон в Стара Загора: Убеден съм, че вървите във вярната посока, продължавайте напред!

STZAGORA.NET

Община Стара Загора е много добре управлявана и това обяснява липсата на силна протестна вълна и агресия в града. Тя е пример за модерна администрация, отворена и открита за хората, с които обсъжда техните проблеми. Това показва, че в тази община сте се придвижили към демокрацията на 21 век. Тези оценки сподели извънредният и пълномощен посланик на Кралство Дания Н. Пр. Коре Ерхард Янсон при първата си визита в областния град, след проведената среща със зам.-кмета по хуманитарните дейности Иванка Сотирова.

Дипломатът подчерта, че за първи път, откакто е в България от 2007 г. насам, в страната има широко движение на недоволство и за него е трудно да разбере каква е причината и защо се стигна до него. Той сподели, че си дава ясна сметка, че между София, където са политиците, които вземат решенията, и провинцията, има голяма разлика.

Зам.-кметът разясни подробно подхода, възприет от администрацията на кмета Живко Тодоров, който се състои в пълна прозрачност на общинските финанси, проведени срещи с протестиращите и изслушване на техните искания, насочени основно към работата на монополите. Иванка Сотирова информира, че близо 60 на сто от работещите в енергийния комплекс живеят в Стара Загора, което не формира напрежение в тази посока. Тя акцентира на спечелените от общината повече от 25 проекта на стойност около 160 млн. лв., с финансиране от европейските институции, които предстои да бъдат реализирани, и очакванията да осигурят заетост и работни места. Друг съществен момент по думите й е добрата съвместна работа с институциите, както и атмосферата на взамодействие между политическите сили в Общински съвет Стара Загора. Заседанията на постоянните комисии са отворени и граждани могат да присъстват на обсъжданията на темите от дневния ред на предстоящите сесии. Прозрачността на процеса на вземане на решения внася спокойствие, увери Сотирова.

Радостен съм, че вие активно работите и използвате възможностите, които предоставят европейските средства. Това означава, че тук има подготвени политици, които са готови да приемат предизвикателствата. Убеден съм, че вървите във вярната посока, продължавайте напред, сподели в края на визитата дипломатът, който беше придружен от съпругата си Ева Янсон.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн