“Берое” 98 спечели футболния турнир “Пролет” 2013”

STZAGORA.NET

Децата на “Берое”, родени през 1998 г., спечелиха турнира “Пролет” 2013, организиран от Община Стара Загора и Областния съвет на БФС. Надпреварата се състоя днес на изкуственото игрище на стадион “Берое” с участието на четири отбора – “Берое”, “Стара Загора”, “Верея” и “Розова долина” (Казанлък). Всички срещи от състезанието се играха в две полувремена по 25 минути.

В първия мач от турнира “Стара Загора” 98 се наложи над “Верея” 98 с 4:0, като и четирите попадения реализира Лъчезар Захариев.

В другият полуфинал с голове на Росен Илиев и Преслав Георгиев “Берое” 98 победи “Розова долина” 98 с 2:0.
Загубилите в двата полуфинала се изправиха един срещу друг в спор за третото място в надпреварата. “Розова долина” 98 спечели над “Верея” 98 с 2:1 и завърши трети.

От 12:40 ч започна финалната среща в турнира между “Берое” 98 и “Стара Загора” 98.

В 3-та минута Светломир Георгиев стреля от 20 метра, но над вратата на “Стара Загора”.

В 12-та минута беройци откриха резултата. След центриране от корнер, топката попадна в Михаил Димитров, който с удар от въздуха от 20 метра прехвърли стражът на символичните гости за 1:0.

Пет минути по-късно Светломир Георгиев напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Росен Илиев се размина и не успя да нанесе ножичен удар. Топката попадна в Преслав Георгиев, който от 8 метра по земя покачи на 2:0.

В 22-та минута Михаил Димитров стреля от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря.

Две минути по-късно Мартин Маринов изведе в чиста позиция Росен Илиев, който финтира последният бранител, но не успя да преодолее вратаря на “Стара Загора”.

В 36-та минута Лъчезар Захариев се измъкна от защитата на “зелено-белите”, но Стоян Димитров излезе напред и не позволи да бъде преодолян.

В 43-та минута Радослав Кожухаров изведе Росен Илиев в наказателното поле. Роденият в Казанлък футболист намери на границата на малкият пеналт Руси Чернаков, който от въздуха покачи на 3:0.

Веднага след финала се състоя и награждаването. Първо бяха раздадени индивидуалните призове. Отличените получиха плакет и раница.
 
Индивидуални награди:
- Най-добър вратар: Ивайло Тотев (“Розова долина”)
- Най-добър защитник: Ангел Денчев (“Берое”)
- Най-полезен състезател: Стелиян Колев (“Верея”)
- Голмайстор: Лъчезар Захариев (“Стара Загора”)
Всички отбори получиха купа и по две футболни топки. Победителят в турнира “Берое” се сдоби и с футболна екипировка.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн