Казанлък ще посрещне тържествено 13-та рота от мисията в Афганистан

STZAGORA.NET

На 26 март 2013 г. в Казанлък тържествено ще бъдат посрещнати българските военнослужащи от 13-та рота, завърнали от участие в операция на Международните сили за поддържане сигурността в Афганистан – ISAF. Военнослужащите са 300 души от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, всички са от военните формирования в Казанлък.

На церемонията, чието начало е 11.30 часа в центъра на града пред хотел “Казанлък”, се очаква да присъства министър-председателят от служебното правителство на Република България Марин Райков, както и министърът на отбраната в служебния кабинет Тодор Тагарев. Ще присъстват още началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, командващият на Сухопътните войски на БА ген. Нейко Ненов, бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада и други висши военни, много граждани и близки на рейнджърите. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще посрещне и поздрави военните, участвали в мисията в Афганистан – всички от гарнизон Казанлък, изпълнили с чест и достойнство своя дълг.

На 4 септември 2012 г. от центъра на Казанлък с военен ритуал бе изпратен настоящият контингент от Българската армия за охрана на вътрешната зона на летище „Кандахар”.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн