“Загорка” се присъединява към международната зелена инициатива „Часът на земята“

STZAGORA.NET
Пивоварната ще преустанови работа за един час на 23.03. в името на околната среда

Следвайки амбицията да бъде зелен пивовар, ЗАГОРКА се присъединява към глобалната кампания на международната природозащитна организация WWF „Часът на Земята“. Ръководството на компанията взе решение да се включи в инициативата като не само изключи осветлението за един час, а ще преустанови работните процеси в производството, където това е възможно, по време на „Часът на Земята“.

Водещият пивопроизводител целогодишно предприема действия, чрез които се стреми да намали разхода на вода и енергийни ресурси и отпечатъка си върху околната среда. Това се случва чрез редица програми и дейности, обединени от дългосрочната платформа за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност „Създаваме по-добро бъдеще“. Благодарение на ефективните мерки и оптимизираните процеси в пивоварната количеството на използваните при производство ресурси, както и нивото на отделяния в атмосферата CO2, значително са намалени. За 2012 за производството на 1 хектолитър бира е изразходван с 25% по-малко природен газ в сравнение с 2011, количеството електроенергия е намаляло на 7,56 KW, а това на вода – на 3,47 хектолитра. Оптимизирането на логистиката и въвеждането на практиката на еднопосочни курсове довежда до спестяването на 262 т. CO2 емисии в околната среда, за преработването на които иначе биха били необходими една година и близо 26 декара възрастни дървета.

Вследствие на информационните кампании на зелена тематика, които провежда сред служителите си, и активните мерки, които ЗАГОРКА въведе на работното място чрез инициативата „зелен офис“, употребата на ресурси – вода и електричество, бе значително намалена, а 95% от хартията се рециклира.

„Ще се включим в инициативата „Часът на Земята“ като изгасим осветлението за 1 час на всички места, на които това е възможно – в административната сграда в София и в Пивоварната. Ще изключим рекламните табели и работните процеси на основните пакетиращи линии в пивоварната ще бъдат преустановени. По този начин ще спестим енергия и генерирането на CO2 емисии, което напълно отговаря на амбицията ни „Загорка“ да бъде зелен пивовар“, коментира решението изпълнителният директор на компанията Николай Младенов.

От ЗАГОРКА призовават своите служители и гражданите да се включат в „Часът на Земята“ и тази събота всички заедно да се погрижим за околната среда, като изключим за един час осветлението в домовете си.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн