Ще прожектират късометражни филми за доброволчеството по света и у нас

STZAGORA.NET

На 26-ти март, вторник, от 12:45 и от 20:00 ч. в кино “Различният Комсомол” ще бъде прожектирана селекция късометражни филми от цял свят, посветени на темата за доброволчеството.

“Доброволчеството по света и у нас“ е кауза, която Сдружението за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” се стреми да популяризира и тази прожекция е плод на доброто партньорство с една от най-големите организации за доброволци у нас, CVS – България. Кратките филми и видео материали представят различни доброволчески проекти в България и чужбина. Те са предоставени от партньорски организации на Си Ви Ес – България в рамките на международната мрежа за обмен на доброволци и движение за мир Ес Си Ай (Service Civil International – SCI) и на Югоизточноевропейската младежка мрежа (South East Europe Youth Network – SEEYN), чиито член е и Си Ви Ес. Филмите и дейността на организациите ще бъдат представени от лектор от Си Ви Ес България, който специално гостува от София, за да комуникира с младежката аудитория в кинозалата.

Прожекцията е част от серията безплатни образователни прожекции, реализирани от Сдружение “Различният поглед” по проект „Младежка кино-зона“, финансиран от европейската програма “Младежта в действие”. Към момента повече от 300 ученици, студенти и граждани, както и доброволци от чужбина, са посетили безплатните прожекции всеки вторник. През месец април предстои и награждаването на селектираните участници в Конкурса за любителско видео по проекта. Повече информация за филмите в кино “Различният Комсомол”, както и за останалите дейности по проeкт “Младежка кино-зона” можете да намерите на www.kino.razlichniatpogled.org.

#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн