Казанлък е първият град в България с одобрени зони по Интегрирания план за градско възстановяване и развитие

STZAGORA.NET

В залата на Информационния център на ул. „Искра” № 4 в Казанлък се проведе обществено обсъждане по проект „Изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) на град Казанлък”

Община Казанлък e бенефициент на ДБП BG161PO001/1.4-07/2010/019, а Обединение „Тонзос консулт” е изпълнител на проекта. Казанлък е първият от всички 36 града в България, който вече има одобрени и приети зони на въздействие по този проект, каза на срещата кметът Галина Стоянова.

Целта на общественото обсъждане бе да се запознаят гражданите в Казанлък с Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, с неговите приоритети, специфични цели, предлагани мерки и конкретни проекти за реализацията му. Да представи механизъм за управление и реализация на ИПГВР и механизъм за наблюдение и контрол, включващ индикатори за оценка и наблюдение. Да предложи и възможности за публично-частни партньорства в отделните зони за целенасочено въздействие, които могат да бъдат включени за финансиране в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие 2014-2020 г.

Обсъждането премина при следния дневен ред:

* Представяне на Зона 1 с преобладаващ социален характер, включваща кв. „Капитан Петко войвода”, кв. „Зорница” и кв. „Павльов мост”;

* Представяне на Зона 2 с потенциал за икономическо развитие, включваща зоната южно от ж.п.линия София-Бургас, източно от кв.”Хр.Ботев” и „М+С Хидравлик”, северно от околовръстния път София-Бургас и западно от ул.”Никола Петков”; частта между ж.п.линията и ул. „Козлодуй”, зоната южно от ж.п.линия София-Бургас иучастъка от бул.”23-ти пехотен Шипченски полк” до изхода за София, северно от околовръстния път София-Бургас, западно от бул.”Розова долина”, заедно с транспортната връзка между тези две части под надлеза на бул. „Розова долина”;

* Представяне на Зона 3 за публични функции с висока обществена значимост, включваща старата част на кв.”Кулата” (етнографски комплекс, зоната пред входа на парк „Тюлбето”, зоната на стадиона, колодрума и „Северен парк” и цялата зона до северната и източната регулационна граница на града в описаната част

Присъстващите одобриха решенията за Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Казанлък и изразиха увереност, че проектът ще получи своята осезаема реализация.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн