С голове на Пламен Крумов и Венцислав Христов “Берое” взе първата си победа тази пролет срещу “Етър”

STZAGORA.NET
След две поредни ремита “Берое” триумфира днес на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен, където бе символичен гост на “Етър” Велико Търново, чийто стадион е в ремонт. До резултата 2:0 в полза на “зелено-белите” в мача от 18-ия кръг на “News7 футболно първенство” се стигна след майсторски изпълнен пряк свободен удар от Пламен Крумов в 57-та минута и попадение на Венцислав Христов в 71-та след брилянтно далечено извеждащо подаване на скорост от Алберто Лоузейро. Двете нови попълнения на отбора се разписват за пръв път за “Берое”. Вратарят Иван Караджов запази в четвърти пореден мач вратат си суха. “Болярите” си тръгнаха без точка от града на Сините камъни, след като в първите два кръга тази пролет се наложиха над “Черно море” и “Монтана”.

Хронологията на срещата представи официалният сайт на старозагорския тим beroe.bg. Тя е следната:

През първото полувреме беройци стояха по-добре на терена. В 6-та минута Дончо Атанасов стреля от 30 метра, но топката мина на метър в ляво от вратата.

В 10-та минута Пламен Крумов стреля от пряк свободен удар, но вратарят изби.

След разбъркване в наказателното поле на “Етър” в 11-та минута Рисхолт успя да избие от голлинията.

В 14-та минута Елиаш центрира в наказателното поле на “Етър”, но Филипович улови.

Първата опасност дойде във 22-та минута, когато Фей центрира отдясно, след което обаче защитник на “Берое” успя да избие.

В 27-та минута Дормушали Саидходжа проби отдясно, след което намери назад Махамат, който продължи за Любенов, а той стреля, но ударът му бе блокиран.

В последната минута на първата част дойде най-голямата възможност за “Етър” в цялата среща. Дормушали Саидходжа бе изведен на добра стрелкова позиция от Красен Трифонов и стреля без подготовка, но топката мина на сантиметри над целта.

След почивката “Берое” продължи да владее инициативата.

В 48-та минута Венцислав Христов напредна добре отляво по атаката на “Берое” и стреля от границата на наказателното поле към далечната греда, но топката мина на сантиметри покрай целта.

В 52-та минута Красен Трифонов стреля от 24-25 метра, но защитник на “Берое” блокира удара му.

Михал Протасевич от “Етър” задържа откъсващия се сам срещу вратаря Георги Андонов в 55-тата минута и реферът заслужено му показа директен червен картон. Такъв трябваше да получи и Валентин Веселинов, който изблъска рефера, но той се отърва само с жълт картон.

В 57-та минута резултатът стана 1:0 в полза на “Берое”. Пламен Крумов изпълни пряк свободен удар фронтално на вратата и се разписа за 1:0 за “Берое”.

В 61-та минута добра атака отдясно направи Венцислав Христов, който върна за непокрития Георги Андонов на дъгата пред наказателното поле. Той вместо да стреля реши да се опита да се пребори с трима и загуби топката, преди да успее да отправи удар.

Дончо Атанасов намери добре Елиаш в наказателното поле в 62-та минута. Той пробва веднага удар, но топката срещна напречната греда над Филипович.

Резултатът бе покачен след много добра акция за “Берое” в 71-та минута. Алберто Лоузейро открадна отлично топката в центъра на терена и изведе на скорост с далечно подаване Венцислав Христов зад защитата на гостите. Нападателят този път бе точен и се разписа за 0:2 и първия си гол със зелено-бялата фланелка.

В 76-та минута Георги Андонов бе изведен в уличка на ъгъла на наказателното поле и стреля, но топката мина покрай вратата.

Десет минути преди края на редовното време Венцислав Христов се измъкна добре от защитата, но си пусна леко дълго топката и вратарят го изпревари.

Влезлият като резерва Джери Ситое имаше няколко възможности за гол при дебюта си за “Берое”. В 81-та минута той стреля от ъгъла на наказателното поле, но Филипович улови.

В 85-та минута Любомир Любенов стреля от пряк свободен удар на 20 метра фронтално на вратата и насочи добре топката, но Караджов внимаваше и успя да избие перфектно.

Жълти картони в средата на второто полувреме получиха двама от “Берое”: Георги Андонов за спречкване с противников състезател и Елио Мартинс за фаул.

Точно след една седмица “Берое” ще посрещне на своя стадион под Аязмото “Славия” от 18:00 часа.
*gerb

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн