Община Казанлък започна изпълнението на инвестиционната си програма за 2013 година

STZAGORA.NET

До 10 дни изцяло препавираната и обновена улица „Москва” ще бъде готова, обявяват се обществените поръчки за избор на изпълнители на дейностите за останалите обекти

Инвестиционната програма на Община Казанлък е в размер на 5 349 527 лв. Средствата са формирани от: целева субсидия в размер на 558 000 лв.; приходи от приватизация – 344 435 лв. и собствени бюджетни средства в размер на 4 447 092 лв.

Капиталовите ремонти от поименния списък на бюджета за 2013 г. започват с обявяване на обществените поръчки за избор на изпълнители. Вече е обявена обществената поръчка за асфалтиране на бул. „23 Пехотен Шипченски полк”. Днес, 12 март, се обявяват поръчките за асфалтиране на останалите улици в общината: „Индустриална”, ”Пушкин”, „Орешака”, ”Кенали”, ”Кремона” в участъка от колелото до реката, „Кремона” в кв. „Изток” и улиците в населените места от общината, общо 34 улици. Всички тези улици са обособени в 25 позиции в обществената поръчка с цел в едно населено място извън град Казанлък изпълнителят на дейностите да е един, с което се облекчава работата и последващия контрол върху изпълнението на дейностите, коментира Даниела Коева, заместник-кмет на община Казанлък по строителство, инфраструктура и транспорт.

До седмица ще се обявят и обществените поръчки за избор на изпълнител на строителните обекти от инвестиционната програма, между които най- големите са: внедряване на мерки за енергийна ефективност в ЦДГ ”Юрий Гагарин” и детска ясла № 5, реконструкция на Младежкия дом, изграждане на водопровод и канализация в кварталите „Кулата”- по ул.”Тюлбенска” и „Люлякова градина”, и кв.„Крайречен” – по ул.Орфей”.

В тази връзка общината отправи покана към Обществения съвет по бизнес и Строителната камара в Казанлък да определят свои представители за участие в комисиите по реда на Закона за обществените поръчки. Всички обществени поръчки се публикуват на сайта на АОП и на сайта на общината, заседанията на комисиите са открити и вече неведнъж в тях участват освен фирмите кандидати и журналисти.

Поради топлото време през тази зима и благодарение на непрекъснатата работата на майсторите павьори през топлите месеци, предстои да се завърши и пусне за експлоатация улица „Москва”. Тази улица беше цялостно препавирана – над 3800 кв. м павета са преподредени до 12 март 2013 г., съобщи ВрИД директорът на общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ Николай Чалъков. Работата продължава, в момента се изнасят натрупаните през годините пръст и отпадъци от двете страни на улицата, теренът се почиства и заравнява. Заедно с това започна и засаждането на дръвчета от страната на ж.п. линията с цел облагородяване на мястото и постигане на естествена изолация от шума на влаковете. Павьорите ще продължат работа на улица „Войнишка”, която преди няколко години беше павирана, но в момента е в много тежко състояние.

Продължава работата по почистването от строителни отпадъци на цялата т.нар. ”южна дъга”- от ул. „Москва”, покрай гарата и цялата ул. „Кенали”, до ул.”Чаталджа”, до пълното почистване на терена и подготовката за асфалтиране на улиците. За почистване на терена на бившия „Месокомбинат”- частен имот на фирма „Кълвача“, също е постигнато споразумение със собственика за разчистването му преди асфалтиране на ул. „Кенали“. Изпълнението на всички тези дейности ще доведе до отваряне на цялата “южна дъга” на Казанлък, което ще доведе до значително облекчаване на движението на автомобили през центъра на града в двете посоки.

В момента Община Казанлък довършва полагането на тротоарни плочки пред детска ясла „Васил Левски”, завършва паркинга на ул. „Ал. Стамболийски“ № 30 и паркинга в централна градска част, южно от детска градина „Теменуга”. Зад пазара, северно от централната баня, започва реконструкция на пространството и оформянето му в четвъртия в града безплатен паркинг за автомобили /такива са паркингът зад кино „Искра”, паркингът южно от музей „Искра”, паркингът зад читалище „Искра”/.

Започна изграждането на закрит общински пазар за цветя, западно от централната баня, поради нелицеприятното място, на което работят цветарите на частния пазар в центъра на Казанлък. Пазарът ще има обособени самостоятелни щандове, достъп до вода и електричество.

В кв. „Изток“ не са предвидени за асфалтиране повече улици от бюджета на общината, освен ул. „Кремона”, поради това, че в момента по проекта за Интегриран план за градско развитие на Казанлък се проектира цялостно облагородяване на квартала със средства от Европейския съюз през следващия програмен период 2014-2020 г. Определянето му за приоритетен квартал за подобряване на уличната мрежа, изграждане на тротоари, улично осветление, саниране на детски градини, изграждане на паркова среда за отдих и спортни площадки, ще позволи всички тези проекти, които се разработват от екипа на плана с ръководител арх. Соня Фурнаджиева да се финансират със средства от ЕС.
*gerb

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн