Предстоящи прояви в Регионалния исторически музей: Гостува проф. Димитър Саздов с лекция за цар Фердинанд и фотоизложба на Илиян Дончев за храмовете в Индия

STZAGORA.NET
Предстоящи прояви в Регионалния исторически музей: Гостува проф. Димитър Саздов с лекция за цар Фердинанд и фотоизложба на Илиян Дончев за храмовете в Индия
STZAGORA.NET
1.
От 17:30 часа на 13 март 2013 г. в зала № 33 на Регионалния исторически музей в Стара Загора ще гостува проф. Димитър Саздов от Университета за национално и световно стопанство – София с открита лекция на тема “Мисията на българския цар Фердинанд – път към българския погреб в Ной”.

2.
На 12 март 2013 г. от 17:30 часа в предверието на Архитектурен комплекс «Музей на религиите»:
Наскоро Илиян Дончев откри поредната си фотографска изложба в София със снимки от храмове в Индия. Сега предстои за я видим и в Стара Загора.

В тази изложба се представят снимки, направени по време на поредното му пътуване до Индия. Впечатлен от многоликата, пъстра и с много религии Индия, в която се почитат хиляди богове, авторът представя запечатани моменти от храмове и поклонниците в тях от Южна Индия и Шри Ланка.

Заниманията му с фотография започват от ученическите години и се развиват особено по време на следването му в Санкт Петербург, където членува в местното фотографско дружество.

Представената изложба е уникална не само с екзотичните места, на които е заснета. Тя е нестандартна и по начина си на заснемане. Като контрапункт на използваната все по-скъпа техника от професионалните фотографи, Дончев е заснел кадрите с камерата на мобилния си телефон. Идеята му е да внуши на зрителя, че дори с телефона, който носи в джоба си, може да направи стойностни кадри.

Това не е първата изложба на автора. Преди време неговата изложба „Килиманджаро, Танганайка, Занзибар” обиколи страната и се радваше на голям интерес.

Илиян Дончев е любител-фотограф, бизнесмен-филантроп и меценат.

Роден е в Казанлък през 1954 г. Завършил е инженерна специалност в Санкт Петербург, след което и икономика в България. В момента се занимава с частен строителен бизнес и учи история на изкуството. Негово хоби са фотографията, пътешествията и изящните изкуства.
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн