Починал е замесеният в скандала с плажния комплекс в Павел баня Теньо Паунов

STZAGORA.NET
50-годишният Теньо Паунов, един от задържаните заедно с кмета на Павел баня, е починал миналата нощ в съня си, съобщи bTV, цитирана от 24 часа.bg.

Според лекарите най-вероятната причина за смъртта е инфаркт. През последните няколко дни Теньо Паунов е бил под изключително голямо напрежение заради обвиненията, които са му повдигнати.

Теньо Паунов бе задържан заедно с кмета на Павел баня Станимир Радевски и прекара 3 дни в ареста. Паунов е концесионер на плажа в града и е съпруг на заместник-кмета на курортното градче Милена Паунова.

Обвинението срещу него бе, че в периода от 02.08.2004 г. до 10.11.2008 г. в качеството си на длъжностно лице неправомерно е станал собственик през 2008 г. на пет урегулирани поземлени имота със сгради и съоръжения, които представляват плажен и увеселителен комплекс. Тези имоти са му били предоставени от Радевски.

С тези действия общината е ощетена със сумата от 803 800 лева. Повдигнати са обвинения на кмета за длъжностно присвояване и на Теньо Паунов за помагачество. На 11 февруари Станимир Радевски бе освободен от ареста срещу парична гаранция от 10 00 лева.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн