Стара Загора ще изгражда приют за бездомни със средства по „Красива България“

STZAGORA.NET

Бившата сграда на РЦЗ ще се превърне в Център за временно настаняване на бездомни. Снимка maps.google.com*

Община Стара Загора създава Център за временно настаняване на бездомни лица с капацитет 15 места. Това стана възможно със спечеления проект по програма „Красива България“ към МТСП по Мярка 02-01 „Социални услуги от резидентен тип“. Ще бъде извършен основен ремонт на преустроена част от съществуваща сграда в УПИ I, здравен комплекс, кв. 524, гр. Стара Загора.

Общата стойност на обекта е 206 120 лв., в това число 159 743 лв. финансиране от МТСП и 46 377 лв. съфинансиране от общината. Стойността на строително-монтажните работи е 185 508 лв., за обучение – 10 306 лв. и за управление – 10 306 лв.

Обектът е бил част от бившата сграда на Регионалния център по здравеопазване, но поради закриване на институцията сградата е предоставена за управление на Община Стара Загора и предстои да бъде преустроена като „Център за временно настаняване на бездомни лица“. До този момент Община Стара Загора не разполага с център за временно настаняване.

Ще бъдат извършени редица строително–монтажни работи – премахване на настилки, тапети и фаянсови облицовки, направа на преградни стени от двустранен гипсокартон и минерална вата, монтаж на окачен таван, топлинно изолиране на стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на подовата конструкция, ел.захранване, телефонна, антенна и пожароизвестителна инсталация и др.
___________
* maps.google.com
#gerb

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн