Пл. Липенски и Вл. Зафиров: “Берое” излиза в неделя срещу “Лудогорец” за победа

STZAGORA.NET
В неделя “Берое” ще се изправи срещу “Лудогорец” в мач от News7 футболното първенство на страната. Предлагаме на вашето внимание мненията на кондиционния треньор Пламен Липенски и на капитана Владимир Зафиров преди двубоя.

Пламен Липенски: Готови сме за Лудогорец

- Г-н Липенски, как премина тренировъчната седмица за “Берое”?
- Тренировъчната седмица премина както всички до сега. Нормална е нашата подготовка, нищо по-специално за “Лудогорец” не готвим. Ние се готвим от началото на шампионата за всички мачове като за официални мачове – на 100%.
- Готов ли е отборът за мача в неделя?
- Абсолютно мога да гарантирам и тук съм изразител на общото мнение на нашето треньорско ръководство. На 100% сме готови за мача с “Лудогорец”.
- През седмицата хората от поддръжката на стадиона направиха доста за терена. Най-накрая “Берое” ще играе на хубав терен и на собствения си стадион. Няколко думи за това…
- Да, както виждаме и в момента сме на този прекрасен килим, на това съоръжение. Бих казал, при нашите условия, и атмосферни, и изобщо обстановката в България в момента, това е нещо перфектно на този етап. Очакваме също и да стане добър мач. В сряда тренирахме за първи път тази година на тревата тук на официалния стадион и мнението на всички футболисти също е, че условията са прекрасни за един добър мач.
- Вашите очаквания за мача в неделя с “Лудогорец”?
- Моите лични очаквания, по-скоро моето голямо желание е една победа, прекрасна, хубава победа – да зарадваме нашите привърженици. Също така, на този етап са ни нужни и точки. Трите точки ще бъдат един хубав и добър подарък за цялата старазагорска общественост.
- Има ли играчи, които със сигурност пропускат двубоя заради някакви травми или контузии?
- До този момент единственият проблем е при Давид Каядо, който претърпя една тежка контузия в мача с “Нефтохимик” в Нова Загора и няма да може да вземе със сигурност участие. Другите всички са готови.

Владимир Зафиров: Очакваме с нетърпение срещата

- Влади, как премина тренировъчната седмица?
- Доста здраво. Всички момчета тренираме добре, мотивирано и се готвим за този мач. Най хубавото е, че всички сме здрави. Готвим се добре.
- Какво е настроението в отбора?
- Настроението е положително, всички очакват с нетърпение срещата. Положително заредени, с очакване за успех.
- Това е първи мач на “Берое” през новия полусезон на домашна сцена, с подкрепата на публиката ни…
- Аз ще повторя Ваня Джаферович, който беше казал в интервю, че само публиката може да ни помогне да излезем от тази ситуация. Ще го повторя, че ние много разчитаме на тяхната подкрепа, за да се вдигне отборът и да спечели точки. Знаем , че не е на това място, което заслужава.
- И накрая, личните ти очаквания за двубоя с шампиона на България?
- Очаквам победа.
*gerb

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн