Стара Загора днес е домакин на конференция по енергийно реновиране на сгради

STZAGORA.NET
CHAMBERSZ.COM
В Стара Загора ще се проведе заключителна Конференция по енергийно реновиране на сгради и използване на възобновяема енергия в рамките на проект ree_trofit, съфинансиран по програма на ЕС Интелигентна енергия за Европа, в който Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Европейският институт по труда (ЕИТ) са партньори.

Конференцията ще се проведе днес (четвъртък, 28 февруари) в зала 1 на хотел “Верея” по приложената програма (виж по-долу).

Конференцията е предназначена за широк кръг от мениджъри, експерти и специалисти в тази изключително перспективна за икономиката ни тема.

Участниците в конференцията ще получат на електронен носител информация и материали, разработени от международния проектен екип на ree_trofit от Италия, Дания, Франция, Гърция, Унгария и България, включващи:

* ръководство за електро-, топло- и строителни техници
* добри практики за енергийно-ефективно саниране на сгради в ЕС и по света
* действаща нормативна уредба в България, в т. ч. национални стратегии и програми в сферата на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници
* директиви на ЕС за енергийна ефективност
* информация за развитието на програмата Интелигентна енергия за Европа – бъдещи програми и финансови източници в областта на енергийна ефективност и възобновяеми източници в сгради, за периода 2014-2020 г.

ПРОГРАМА:

14:00 – 14:30 Регистрация на участниците
14:30 – 14:45 Откриване на конференцията
Приветствие към участниците в конференцията от г-н Недялко
Недялков, Областен управител на Стара Загора
Обръщение към участниците в конференцията от г-н Олег Стоилов,
председател на УС на ТПП – Стара Загора
14:45 – 15:15 Проект REE_TROFIT – постигнати резултати
г-н Стефан Герра, координатор на проекта – Луценсе, Италия
15:15 – 15:45 Ролята на стандартите за енергиен мениджмънт и услуги за енергийна ефективност при обновяване на сградния фонд – инж. Здравко Георгиев, изпълнителен директор, Софийска енергийна агенция – СОФЕНА
15:45 – 16:10 Създаване на клъстери от МСП за зелени услуги
Лияна Аджарова, изпълнителен директор, Енергийна агенция – Пловдив
16:10 – 16:35 Осигуряване на качество при обновяване на сградния фонд
инж.Нина Райчева, експерт енергийна ефективност в сгради, Енергийна агенция – Пловдив
16:35 – 17:00 Финансовите инструменти, програмите и приоритетите на ЕС за програмен период 2014-2020, касаещи ЕЕ и ВЕИ за МСП – д-р инж. Ирина Терзийска, председател на Европейския институт по труда
17:00 – 17:30 Дискусия
17:30 – 19:00 Коктейл
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн