Заключителната конференция по енергийна ефективност на сградите по проект REE-TROFIT се състоя в Стара Загора

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков приветства присъстващите на заключителна конференция по енергийно реновиране на сгради и използване на възобновяема енергия в рамките на проект REE-TROFIT. «Благодарение на изградения си авторитет, признат в международното бизнес пространство, ТПП е търсен партньор от много европейски организации за работа по съвместни проекти в областите на енергийната ефективност, екологията и при организиране на обучения и семинари, които са от полза за предприемачите. От изключително значение е запазването на енергийната независимост на страната и позицията на Старозагорска област като енергийно сърце на България. Радвам се, че имам възможност да присъствам на днешната конференция и благодаря за признанието и оценката, че нашият регион е на едно от челните места в сектора.”, заяви областният управител.

Катя Герунда, експерт «Европейски проекти Лукас Про» в търговската камара на град Лука, Италия, презентира основните характеристики и постигнатите резултати по проекта. Водещите цели, които са вече факт, са разработването на европейски модел за професионално обучение и провеждането му за строителни, електро- и други техници в страните-партньори по проекта. Стойността му възлиза на 1 562 000 евро. Проектът е съфинансиран по програма на ЕС “Интелигентна енергия за Европа”, в който Българската търговко-промишлена палата и Европейският институт по труда са партнъори. Проектът е с продължителност 36 месеца и приключва в края на месец април. Извършени са три серии обучения – през 2011 г. и през пролетта и есента на 2012 г.

По проекта са извършени следните основни дейности: Проучване на работещи практики за внедряване и признаване на европейския модел за професионално обучение в страните-партньори по проекта; Изработване на иновативни обучителни материали: инструментариум, ръководства и програми за използване на енергоефективни продукти и технологии при ремонт на сгради с различно предназначение; Организиране и провеждане на квалификационни курсове за професионалисти в строителния сектор с цел повишаване на енергийната ефективност на сградния фонд в страните-партньори.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн